Завантаження ...
banner
banner

Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів проводить дні відкритих дверей

З нагоди міжнародного Дня інвалідів Ніжинський Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів проводить дні відкритих дверей. Впродовж багатьох віків до інвалідів було неоднозначне ставлення: їх боялися, ігнорували, цькували.

Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

Впродовж багатьох віків до інвалідів було неоднозначне ставлення. Їх боялися, ігнорували, цькували. І тільки, починаючи з 80-х років минулого століття, держави-члени ООН визнали, що інваліди такі ж люди, що мають рівні права з іншими членами суспільства.

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з інвалідністю, тим більше до дітей.
 
З цією метою центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів проводить дні відкритих дверей. І гості не забарилися. Спочатку завітали вихованці ДНЗ № 21 із своєю невеликою концертною програмою. Під час танців, ігор і розваг було видно, що діти дуже здружилися між собою, розуміють один одного. А потім порадували своїм талантом викладачі станції юних техніків, які разом з своїми гуртківцями презентували подарунки, зроблені своїми руками. Світлана Володимирівна Старостенко провела майстер-клас з виготовлення новорічних прикрас. А ще в талановитої матусі росте талановита донька. Старостенко Анастасія зачарувала виконанням на скрипці знайомих народних мелодій. 

Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів


Милосердя, чуйність, співчуття до слабших споконвіку були характерною рисою українського народу. Тому, відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: