Завантаження ...
banner
banner

«Купили сучасний флюорограф та, соромно сказати, нікуди його ставити»

У Ніжнській міській лікарні купили новий флюорограф Київського виробничого об’єднання «Медапаратура». Але в роботу ще не запустили

флюроограф, Ніжинська ЦРЛ, Костирко


У Ніжинській міській лікарні купили новий флюорограф Київського виробничого об’єднання «Медапаратура». Але в роботу ще не запустили.

— Купили сучасний флюорограф та, соромно сказати, нікуди його ставити, — говорить головний лікар Ніжинської міської лікарні Олександр Костирко. — Потрібне пристосоване приміщення. Три кімнати. До них свої вимоги. Бетонна підлога, спеціальною речовиною оброблені стіни, свинцеві двері, свинцеві віконниці, квадратура має відповідати.
 
У лікарні сподіваються, що не затягнуть з облаштуванням приміщення. Адже апарат дуже потрібний.
 
— Придбали флюорограф через тендерну закупівлю, — продовжує Олександр Костирко. — Півтора мільйона гривень заплатили. Коли купляли, радилися з колегами. Флюорографи пропонують три фірми: «Квант», «КрАЗ» і «Медапаратура». Своя збірка, різні комплектуючі. Чернігів закуповував «Медапаратуру». Полтава — теж. Я закінчував полтавський вуз, подзвонив колегам. Сказали, що «КрАЗ» і «Квант» за відгуками ламаються частіше, чи не щотижня сервісна служба ремонтує.
 
А от з розташуванням нового операційного столу у Ніжинській міській лікарні проблем не виникло.
 
— Допрацювалися до того, що у нас операційні столи у травматології були — один 1956 року випуску, а другий — 1984-го, — розповідає головлікар. — Нам купили стіл. Скільки це коштувало ходить по депутатських комісіях і пояснювати, що він нам потрібний...
 
Операційний стіл 1956 року поставили як резервний, не списували.
 
Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №49
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: