Завантаження ...
banner
banner

У краєзнавчому музеї покажуть виставку "Зимуючі птахи"

У відділі «Природа Приостер’я» ніжинського краєзнавчого музею імені І.Спаського з 16 січня по 28 лютого діятиме виставка «Зимуючі птахи Чернігівщини»

 


У відділі «Природа Приостер’я» ніжинського краєзнавчого музею імені І.Спаського з 16 січня по 28 лютого діятиме виставка «Зимуючі птахи Чернігівщини». 

Зима – найважчий час для пернатих . Холодно, для життя потрібно багато енергії, а їжу сховав сніг і лід. За короткий світловий день пташкам важко знайти потрібну кількість корму-залишившись 6 годин без їжі вони гинуть. Але, не дивлячись на це, все-таки вони долають негоду і продовжують весело щебетати, радуючи нас своїм солодким співом.

Найрізноманітніші птахи зумують в наших містах і не відлітають зимувати в теплі краї:
Cиниця велика гніздиться в лісах, парках, скверах, чагарниках. Відкладає 5-8 яєць. Вигодовує пташенят комахами. Восени синиці збираються в зграйки і переселяються ближче до житла людини.
 
Синиця блакитна (лазорівка). За розмірами трохи менша за синицю велику. Має найяскравіше забарвлення серед усіх видів синиць. Зверху вона зеленувато-жовта, а верх голови, крила і хвіст голубі. Лоб, потилиця і щоки білі, черевце жовте. Вона рухливіша за синиць великих. Гніздиться в дуплах дерев мішаних і листяних лісів, парках, скверах. Взимку крім личинок і яєць комах, поїдає насіння берези,бузини, кропиви.
 
Cиниця чубата трохи більша за голубу. Зверху бурувато-сіра, знизу – жовтувато-біла. На голові довгий чубчик з чорних пір’їн. Птах осілий на Поліссі, а взимку мандрує і по Лісостепу. Знищує багато комах хвойних лісів.
 
Завітайте до відділу «Природа Приостер`я» Ніжинського краєзнавчого музею ім.І.Г.Спаського на виставку «Зимуючі птахи Чернігівщини» і ви дізнвєтесь,які пернаті зимувальники залишилися з нами цієї холодної сніжної пори.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: