Завантаження ...
banner
banner

Покровський ярмарок 2014

Восьма година ранку, вихідний день, на вулиці +20 – справжнє бабине літо. Здавалось би Ніжин мав спокійно спати після робочого тижня. Але ні, адже розпочинається ярмарок

Восьма година ранку, вихідний день, на вулиці +20 – справжнє бабине літо.  Здавалось би Ніжин мав спокійно спати після робочого тижня. Але ні. Центральні вулиці вщерть заставлені торгівельними ятками, столами та безліччю іншого торгівельного приладдя між яким туди-сюди поспішають продавці, перші покупці, діти і дорослі. Причина цьому одна – Покровський ярмарок, який ось уже кілька століть збирає до себе людей як з околиць міста, так і з усієї України.

Початок ярмарку і офіційне відкриття проходить біль будинку місткої ради. Поздоровлення і побажання від керівництва міста, гостей, священників, виступи фольклорних колективів. Здається все як завжди...

Але цього року очікується цікавий гість, якого більше за все чекає молодь – колишній боксер, а нині успішний політик Віталій Кличко ось-ось має під’їхати. З’являється він несподівано і фоторепортери починають метушитися, бігати, шукати зручну позицію для зйомки. А Віталій, тим часом, зупиняється перед проходом до будинку міськради, починає розмову з дітьми і позує разом з ними для тих же фотографів.


Віталій Кличко на Покровському ярмарку

Офіційний привід відвідати Ніжин – не ярмарок, а передвиборча агітація, тому Кличко проводить свій виступ і представляє кандидата в депутати від свого політичного блоку – Олександра Харченка.


Олександр Харченко та Віталій Кличко

А ярмарок тим часом триває. Сивий лірник тихо і тужливо співає про війну на Україні. А студенти і викладачі проводять благодійний аукціон, кошти від якого підуть на допомогу українським бійцям в зоні АТО.
 
Лірник на Покровському ярмарку, як і в давні часи

Благодійний аукціон викладачів істфаку НДУ
Благодійний аукціон викладачів істфаку НДУ

З парку Гоголя чути гру справжнісінького оркестру, яку в звичайні дні можна почути лише десь на концерті. Всюди помітно молодь у національному українському одязі, по голосу і вимові чутно людей з різних куточків України.

В цей час на площі Івана Франка новий гість – ще один кандидат у депутати Валерій Боровик. І також не сам, а з відомою співачкою Марією Бурмака. Знову музика, знову захоплення, і знову збираються люди послухати гарну музику і вживу побачити українську зірочку. Але це ще не все – Валерій Боровик показує квадрокоптер – невеличкий літак-шпигун який передасть воїнам в зону АТО, чим також викликає неабияку цікавість.


Виступ Марії Бурмаки


Квадрокоптер

Ярмарок продовжується до самого вечора і навіть наступного дня. Ще будуть футбол на стадіоні «Спартак», концерти, традиційний «Інтелектуальний ярмарок», всього побачити і почути просто не можливо. Але спробувати це зробити було варто.



Олександр Малаш

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: