Завантаження ...
banner
banner

Сказали - невинна: депутати підтримали свободівку Валентину Тищенко

На 20-ій сесії Ніжинської міської ради Валерій Салогуб оприлюднив звернення до Ніжинського міськрайонного суду, у якому була викладена позиція депутатського корпусу щодо судової справи відносно депутата Валентини Тищенко

Сесія міської ради


На 20-ій сесії Ніжинської міської ради, що відбулась 26 січня, секретар ради Валерій Салогуб, виконуючи доручення профільної депутатської комісії, оприлюднив звернення ради до Ніжинського міськрайонного суду, у якому була викладена позиція депутатського корпусу щодо судової справи відносно депутата Валентини Тищенко. 

Нагадаємо, що Валентину Тищенко звинувачують у конфлікті інтересів через те, що вона проголосувала за створення ОСББ, головою якого пізніше співвласники будинку обрали її колишнього чоловіка.

На думку депутатів фракції ВО «Свобода», дане адміністративне провадження ініційоване з метою тиску та помсти за принципову позицію націоналістів під час голосувань. Зауважимо, що систематичний тиск правоохоронних органів призвів до погіршення стану здоров’я Валентини Тищенко, у результаті чого вона перебуває на стаціонарному лікуванні.

Через те, що судове засідання мало відбутися того ж дня, 26 січня, потрібно було терміново затвердити це звернення й подати на розгляд суду.


Сесія міської ради


Подаємо уривок із тексту звернення:

"Питання щодо необхідності вжиття заходів відносно наявності конфліктів інтересів було розглянуто на засіданні депутатської комісії з питань законності й антикорупційної політики, яке відбулось 20 січня. За результатами обговорення даного питання комісія прийшла до висновку щодо відсутності ознак адміністративного правопорушення. Одноголосно повідомляємо, що депутати міської ради висловили незгоду щодо обґрунтованості викладених протоколів. 

Депутат Ніжинської міської ради Валентина Тищенко не повідомила про наявність конфліктів інтересів у зв'язку з їх відсутністю. У неї, як і в решти депутатів, не виникло навіть підозри про можливості його існування. І саме з цієї причини вона брала участь у голосуванні. 

Валентина Володимирівна діяла виключно в інтересах суспільства, міської ради. При цьому зазначимо, що прийняття даного рішення було необхідним у процесі створення об'єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку по вулиці Академіка Амосова 2. До того ж, підтримка ОСББ є одним із елементів державної політики в сфері комунального господарства.
 

Сесія міської ради


Також зазначимо, що голосування депутата Тищенко під час прийняття вищезазначеного рішення не було вирішальним, тому що за нього голосувала більшість зареєстрованих на сесійному засіданні депутатів. Тому незрозуміло, із яких причин Управління захисту економіки в Чернігівській області вбачає в підтримці депутата державної політики суспільно шкідливу дію..."

На думку учасників сесії, у діях Валентини Тищенко відсутній приватний інтерес у зв'язку з тим, що вона на даний момент не перебуває в сімейних стосунках із керівником цього ОСББ. Депутати спільно зійшлись на думці в тому, що Валентина Володимирівна - принципова, чесна та порядна людина, активний депутат, яка діє виключно в інтересах громади. Тому дане звернення було одноголосно підтримано на засіданні сесії міської ради.

Втім, остаточну крапку в цій справі має поставити суд. 


Сесія міської ради



Юлія Солдатенко

Читайте також: 
Ніжинська «Свобода» протестувала біля прокуратури

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: