Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині зафіксували новий спалах африканської чуми свиней

У Бобровиці 14 лютого на свинофермі підприємства ТОВ "Світанок" (близько 400 голів) відбувся падіж трьох голів свиней.Про це повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА


У Бобровиці 14 лютого на свинофермі сільськогосподарського підприємства ТОВ "Світанок" (близько 400 голів) відбувся падіж трьох голів свиней.

Про це повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА.

З метою проведення дослідження на інфекційні хвороби спеціалістами було відібрано патологоанатомічні матеріали, які направили до Київського випробувального центру державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. За результатами дослідження (експертний висновок від 15.02.2017 року № 000894 п.м./17) підтверджено діагноз "африканська чума свиней".  

Вчора, 15 лютого, проведено засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Бобровицькій райдержадміністрації, на якому затверджено план заходів щодо недопущення розповсюдження захворювання сільськогосподарських тварин на африканську чуму свиней.
 
На сьогодні заплановано заходи з утилізації свиней на свинофермі та обхід приватних господарств з метою вилучення та ліквідації тварин шляхом спалювання.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: