Завантаження ...
banner

Ніжинські блокадники вчора повернулися додому

16 березня.Оновлено.
Ніжинські блокадники вчора ввечері повернулися додому

Повернення додому

Оновлено.

16.03.17.

08.26.  
Ніжинські блокадники вчора ввечері повернулися додому. Про це на своїй сторінці Фейсбук повідомив місцевий журналіст Ігор Волосянкін. "Побиті, принижені, але не зламані. Ніжинці повернулись з полону", - йдеться в повідомленні. 




15.03.17.

12:23.
Як повідомляє на своїй сторінці Фейсбук член парламентської фракції "Об'єднання "Самопоміч" Анна Романова, четверо ніжинців ще досі не дісталися додому. Власний мікроавтобус WW СВ8812АТ та інші цінні речі - так і не знайшли. 



14:30. У соцмережах також повідомляється, що ніжинці без авто та речей їдуть додому. Забрати майно до 20 березня  не можна.  Воно арештоване. Рішення щодо подальшої його долі ухвалюватиме суд.  



 


14.03.17.

09.10.
Сьогодні, 14 березня, о 8 годині ранку в міськвиконкомі відбулась оперативна нарада, де повідомили, що всіх 6 затриманих ніжинців випустили з-під варти. Зараз вони перебувають разом. Відомо також, що один із них вийшов на зв'язок. Можливості виїхати поки що немає, оскільки при собі вони ще не мають документів та ще не забрали власний мікроавтобус.



14:39. Мікроавтобус все ще не знайшли.



Як повідомляє на своїй сторінці Фейсбук депутат Верховної Ради України, член парламентської фракції "Об'єднання "Самопоміч" Анна Романова, внаслідок силового незаконного розгону блокади депутат Ніжинської міської ради Костянтин Смалій не виходить на зв'язок. 

Окрім того, в соцмережі Фейсбук з’явилась інформація, що в блокаді брали участь і зникли разом зі Смалієм депутати Ніжинської міської ради Юрій Галата та Олександр Ющенко і ще кілька ніжинських активістів: Сергій Козієнко, Михайло Зибницький, Юрій Шимко.


 



Затримання ніжинців





Крім цього, через соцмережі набирає поширення повідомлення про акцію на підтримку учасників блокади, які нібито постраждали від силового розгону правоохоронців. 



Слід зазначити, що народні депутати України Володимир Парасюк та Ігор Луценко повідомили, що СБУ та сили КОРДу влаштували силовий розгін редуту блокадників поблизу селища Щербинівка на Донеччині.

За словами Парасюка, силовики застосовували БТРи та вогнепальну зброю. Нардеп також стверджує, що внаслідок розгону є поранені.

"Силами СБУ і "КОРД" було розбито редут "16 добровольчого батальйону" (с. Щербинівка). Було застосовано БТРи й вогнепальну зброю. Зв'язок заглушили, а мобільні телефони відібрали. Є важко поранені. Прошу всіх мобілізуватись і вирушати на допомогу нашим побратимам. Вони обіцяли залити кров'ю редути, вони це зробили. Але це не лякає, завтра нас буде вдвічі більше", - написав він на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. 



Його парламентський колега Ігор Луценко із посиланням на неназвані джерела заявив про 30 затриманих.



 

 
Нагадаємо, залізнична блокада на Донбасі триває вже понад місяць. Поїзди з вугіллям із контрольованих бойовиками територій не пропускають добробати, адже вважають неприпустимою торгівлю з окупантами. Їхня вимога - не тільки зупинити торгівлю, а й офіційно закріпити за територіями, що їх контролює агресор, статус окупованих.
 
Штаб блокади 13 березня повідомляв, що невідомі вдерлися до редуту "16 добровольчого батальйону" у Кривому Торці на БТРах. У СБУ, натомість, заявили, що не штурмують блокадників, а борються з диверсантами. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: