Завантаження ...
banner
banner

Яка ситуація на Ніжин-озері?

20 березня вода в Ніжин-озері зафарбувалась у рожевий колір. Того ж дня на місце події прибули заступник міського голови Григорій Олійник, начальник відділу НС та ЦЗ Геннадій Чернишов, працівники відділу з благоустрою міста

Ніжин - озеро


20 березня вода в Ніжин-озері зафарбувалась у рожевий колір. Про це повідомили мешканці міста.

Того ж дня на місце події прибули перший заступник міського голови Григорій Олійник, начальник відділу НС та ЦЗ Геннадій Чернишов, працівники відділу з благоустрою міста. Було взято проби води на аналіз трьом підприємствам: КП «НУВКГ», екологічній інспекції та управлінню водного господарства.

Читайте також: У Ніжині з’явилась чудо-водойма

21 березня до водойми повторно з метою контролю ситуації вирушили начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Ніжинської міської ради Геннадій Чернишов, начальник держпродспоживслужби Віктор Рафальський. Слід зазначити, що ситуація значно покращилась - вода набула свого природного кольору, лише подекуди залишився осад.


Ніжин-озеро


Пізніше, о 10 годині, у кабінеті Григорія Олійника відбулась нарада за участю фахівців та правоохоронних органів. Служби, що брали воду на аналіз, прозвітували про результати. Воду проаналізовано за одинадцятьма параметрами. 

Усі показники - в нормі, лише перевищено вміст сульфатів у воді. За словами доцента кафедри хімії НДУ імені М.Гоголя Олега Москаленка, збільшений вміст сульфатів свідчить лише про те, що в навколишніх господарствах використовуються засоби, що їх містять, а рештки потрапляють в озеро зі стічними водами та опадами. Це, як запевняють, не несе ніякої загрози.
 
Як зазначає Петро Лабузький, у водоймі не виявлено загибелі живих організмів, що вказує на нетоксичність речовини, яка надала воді рожевого забарвлення, а значить, не несе загрозі флорі та фауні водойми. 


Ніжин-озеро


Начальник держпродспоживслужби Віктор Рафальський повідомив, що червоний осад залишається на фільтрі, а це вказує на неорганічне походження барвника. Згодна з цією думкою й фахівець Ніжинського міськрайвідділу Чернігівського обласного лабораторного центру МОЗ України.

За звітом заступника начальника міського відділу поліції Олександра Чепурного, працівники правоохоронних органів опитали мешканців, що живуть поблизу озера, проте ніхто ніяких роз’яснень щодо ситуації на озері не надав.
 
За підсумками наради Григорій Олійник дав протокольне доручення лабораторіям університету та екологічної служби провести хімічний аналіз мулу. Питання залишається на контролі міської влади. Усі служби працюватимуть над з’ясуванням причин і наслідків події, що відбулася на плесі Ніжин-озера.


Ніжин-озеро


Відділ інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю
виконавчого комітету
Ніжинської міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: