Завантаження ...
banner
banner

Школярі Ніжина знову поїдуть на навчання до Франції

Вже вдруге школярі Ніжина поїдуть до Франції на безкоштовне мовне стажування. Цього року у відбірковому конкурсі з французької мови, що проводився президентом доброчинної асоціації Liouba Lorr’Ukraine Данієлем Бедделемом на базі НВК № 16 "Престиж", взяло участь 15 найкращих знавців мови


Вже вдруге школярі Ніжина поїдуть до Франції на безкоштовне мовне стажування.  Цього року у  відбірковому конкурсі з французької мови, що проводився президентом доброчинної асоціації Liouba Lorr’Ukraine паном Данієлем Бедделемом на базі навчально-виховного комплексу № 16 ’’ Престиж’’,  взяло участь 15 найкращих знавців мови.

Це учні 5-7 класів як самої школи № 16, так і шкіл міста, які відвідують безкоштовний гурток з французької мови в позаурочний час. Юні конкурсанти продемонстрували високий рівень набутих знань та спілкувалися з паном Бедделемом виключно французькою мовою. За результатами екзамену, 12 учасників отримали запрошення на навчання у школах Лотарингії в червні місяці.

Половина переможців, це – діти, які почали вивчати французьку мову лише у вересні минулого року, проте, завдяки своїй працьовитості та наполегливості, вони змогли вибороти свою першу поїздку до Франції. Інша половина дітей підтвердила свої якісні знання, набуті протягом другого року навчання, та вже вдруге отримала можливість стажуватися у школах Франції.

Дітей прийматимуть на доброчинних засадах сім’ї ухвалені адміністративною радою французької асоціації. Ці сім’ї забезпечать проїзд,  проживання, харчування, медичне страхування  та всі інші потреби дитини на зазначений період.

За правилами мовного стажування, кожна дитина протягом місяця буде навчатися у школі поряд зі своїми французькими однолітками, а також, у вільний час  знайомитиметься з культурою та традиціями Франції, завдяки організованому для неї приймаючою сім’єю дозвіллю. 

Софія Походня

Окрім мовного стажування у липні місяці до Франції поїдуть талановиті юні артисти Чернігівщини для участі у фестивалі «Посмішки України». Цього року наше місто представлятиме Софія Походня. 
 
Побажаймо нашим переможцям успішного стажування, нових вражень та яскравих емоцій. 

Викладач французької мови Копенкіна Л.О.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: