Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці показали себе у 18-ти країнах світу!

Ніжинська дитяча хореографічна школа єдина в області. Тут вчать не лише танцю, а й грі на музичних інструментах. Історія цього закладу – це історія становлення дитячої особистості


Ніжинська дитяча хореографічна школа єдина в області. Тут вчать не лише танцю, а й грі на музичних інструментах. Історія цього закладу – це історія становлення дитячої особистості: її злетів і поривань, переживань і труднощів, великих досягнень і недитячих розчарувань, віри у свої сили і жаги до перемоги. 

До речі, перемог у обдарованих ніжинців багато. За 22 роки існування – чотири танцювальні колективи здобули звання зразковий. Вихованці здійснили 55 міжнародних подорожей 18-ма країнами світу. Постійні гастролі по всій України. І лише за останній рік шість Гран-прі на Всеукраїнських і Міжнародних конкурсах. 

Цим унікальним закладом з першого дня його відкриття керує Відмінник освіти, Заслужений працівник культури України Галина Тимошенко. Вона теж за освітою хореограф, але останнім часом не танцює, а виступає режисером та ідейним натхненником всіх заходів, в яких бере участь школа. Ця жінка добре знає, як запалити творчі вогники у дитячих очах. Саме вона, з її невичерпним ентузіазмом, і зуміла здобути визнання свого дітища у мистецькому світі.


«На сьогоднішній день у нашій школі понад 250 учнів, це діти та підлітки, які відвідують різні танцювальні ансамблі при школі та підготовчі групи, - розповідає Галина Львівна. – Найменшеньким – чотири роки. Ми пишаємося нашими випускниками, а це понад триста творчих особистостей. Півсотні з яких навчалися і навчаються у вищих мистецьких навчальних закладах України. Є серед них і ті, хто працює за кордоном. Якщо бути точною наші випускники працюють в одинадцяти країнах світу. Є серед них і заслужені, і народні. Наприклад, наша Олеся Вакуленко. Нині вона доцент кафедри бальної хореографії в Київському національному університеті культури і мистецтв, Заслужена артистка України. Андрій Крись – хлопчина, що танцював у проекті «Танцюю для тебе» з Катею Осадчою. Він теж наш вихованець. І цей ряд можна ще довго продовжувати».

 
Для розвитку творчо обдарованої дитини в стінах Ніжинської хореографічної школи є всі необхідні умови. Ремонти, пристосовані й обладнані зали для занять. Важко повірити, що цей заклад державний. А фінансує його Ніжинська міська рада. Проте, не варто кривити душею...


«Генеральними спонсорами всіх поїздок за кордон, сценічних костюмів є батьки наших дітей. Але наші вихованці вміють заробляти й самі. Гроші з концертів ми безпосередньо витрачаємо на потреби школи. Наші маленькі артисти завжди викладаються на повну, бо це їхній імідж та імідж школи, у якій вони навчаються. Обов’язкова плата за відвідування закладу сто гривень на місяць. Ця сума встановлена міською радою». 

Поспілкувавшись з викладачами, хореографами, дітьми стає очевидним, що кожен тут на своєму місці.
 
«Коли механізм працює без перебоїв – не складно, а в мене колектив саме такий. Тут зібралися мобільні ентузіасти, які обожнюють свою справу», - підсумувала директорка.

Сніжана БОЖОК, фото автора
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: