Завантаження ...
banner
banner

Для майбутніх студентів провели "Ярмарок професій"

4 травня в стінах НДУ імені М. Гоголя проходив День відкритих дверей “Ярмарок професій” для випускників 9-11 класів та тих, хто хоче здобути другу вищу освіту


4 травня в стінах НДУ імені М. Гоголя проходив День відкритих дверей “Ярмарок професій” для випускників 9-11 класів та тих, хто хоче здобути другу вищу освіту.

Мета “Ярмарки” - популяризувати навчальні заклади Ніжина й Чернігова, зорієнтувати учнів щодо вибору майбутньої професійної діяльності, активізувати молодь на опанування професій, що мають попит на ринку праці, сформувати позитивне ставлення до них.
 
“Ярмарок професій” організований координатором профорієнтаційної роботи Михайлом Михайленком, соціально-гуманітарним відділом Ніжинського державного університету спільно з районним та міським відділом освіти. У ньому брало участь більш ніж 15 навчальних закладів I - III рівня акредитаціїї. Запросили дітей з різних шкіл Ніжина й Ніжинського району (а таких було більше 10). 



У програмі для майбутніх випускників пропонували невеличкі екскурсії (показували й зоологічний музей, і картинну галерею НДУ, музей М.Гоголя). Учні мали можливість й ознайомитися з умовами, у яких навчаються студенти.

У ході заходу представники навчальних закладів Чернігівщини, зокрема, Ніжинського державного університету імені М.Гоголя, Ніжинського училища культури й мистецтв імені М.Заньковецької, Ніжинського агротехнічного коледжу, Ніжинського обласного педагогічного ліцею, Ніжинського медичного коледжу, Чернігівської академії державної пенітенціарної служби, Чернігівського кооперативного коледжу Чернігівської облспоживспілки, Бобровицького коледжу економіки та менеджменту імені О.Майнової, Чернігівського національного технологічного університету, Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту та інших провели презентацію своїх навчальних закладів. 
 
У фойє нового корпусу НДУ були встановлені інформаційні стенди, усі бажаючі могли отримати брошури та буклети, виміряти тиск чи зліпити формочки з мастики. 

Примітно, що вчора, 4 травня, з нагоди "Ярмарки професій" біля ніжинського вишу тимчасово встановили стелу "Я люблю НДУ".



Так, особливо цікавими в НДУ імені М.Гоголя є нові для студентів спеціальності, де готують майбутніх юристів, журналістів та економістів. 

Попри всі розмови про перенасичення ринку економістами, грамотні та амбіційні спеціалісти цієї сфери, як і раніше, залишаються затребуваними на ринку праці. Фахівець у галузі економіки підприємства може виконувати функції економіста, бухгалтера, менеджера й керівника відповідних служб на підприємствах, у корпораціях, організаціях, установах. Перевагою професії є її універсальність. 
 
Комплексний підхід до підготовки фахівців з “Економіки підприємства” дозволить випускникам реалізувати отримані знання, працюючи у виробничих і торговельних підприємствах, вітчизняних та міжнародних холдингових компаніях, консалтингових та інвестиційних компаніях, банківських установах, органах державної влади, власному бізнесі. 
 
Практики проходять на провідних підприємствах Ніжина, а саме: ДП Науково-виробничий комплекс “Прогрес”, ТОВ Науково-виробниче підприємство “Метекол”, ТОВ Інженерний центр “Імпульс”, ПрАТ “Завод Ніжинсільмаш”, ПАТ “Ніжинський механічний завод”, ПАТ КБ “ПриватБанк” (онлайн-практика).
 
Термін навчання - 4 роки.

Довідки за телефонами: (097) 222 57 59, margograd842@gmail.com
 
(068) 107 55 22, tm. pahomova@yandex.ru
 
Приймальна комісія: 0(4631) 7-16-28
 
Деканат фізико-математичного факультету: 0(4631) 7 - 19 - 79





Випускники НДУ імені М.Гоголя, набувши кваліфікацію журналіста, отримають диплом державного зразка. Вони зможуть обіймати широкий спектр посад: науковий редактор, технічний редактор, редактор-перекладач, художній редактор, випусковий редактор, головний редактор, журналіст, журналіст мультимедійних видань, директор видавництва, менеджер видавничої діяльності, коректор (книгодрукування текстів), оператор комп'ютерного набору, оператор комп'ютерної верстки, головний редактор газети/журналу. 

Детальна інформація за контактними телефонами:

(04631) 7-19-77 - деканат філологічного факультету
 
(097) 987 54 60 - декан факультету Забарний Олександр Вадимович
 
(04631) 2-43-07 - приймальна комісія/Центр довузівської підготовки та профорієнтаційної роботи
 
(04631)7-19-61 - відділ працевлаштування.





В НДУ оголошено про початок підготовки за спеціальністю “Право” на денну та заочну форму навчання. Вчитимуть юристів на базі історико-юридичного факультету. Зараз розпочинається підготовка бакаліврів, а з часом буде ліцензовано підготовку магістрів. Планується навчання на стаціонарі та заочній формі навчання. Очікується, що будуть виділені бюджетні місця. 

Контакти:

E-mail: kaf.prava@gmail.com
 
Телефони для запитань: 04631-7-19-61 - Відділ довузівської підготовки
 
Приймальна комісія: 04631-2-43-07
 
067-296-74-99 - Ларченко Марина Олександрівна
 
097-688-82-21 - Городецька Ірина Альбінівна
 
097-796-10-22 - Геєць Ірина Віталіївна











































Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: