Завантаження ...
banner

Чернігівка вербувала місцевих дівчат у сексуальне рабство

Поліцейські Головного управління Національної поліції в Чернігівській області сьогодні, 11 травня затримали в аеропорту «Жуляни» міжнародну групу работоргівців, які через соцмережі вербували дівчат для подальшої продажу за кордон в сексуальне рабство

 


Поліцейські Головного управління Національної поліції в Чернігівській області сьогодні, 11 травня затримали в аеропорту «Жуляни» міжнародну групу работоргівців, які через соцмережі вербували дівчат для подальшої продажу за кордон в сексуальне рабство.
 

Міжнародну злочинну групу організував громадянин Туреччини, студент одного з київських вишів, а спільницею стала чернігівка.
 
Сучасні работоргівці чітко розподілили ролі: оформленням закордонних документів та відправкою секс-рабинь за кордон займався іноземець, а напарниця підшукувала малозабезпечених кандидаток у рідному Чернігові. Дівчат заманювали обіцянками величезної зарплатні у 3,5 тисячі доларів США на місяць. 
 
Інформація про злочинну групу надійшла до оперативників відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Чернігівщини, які одразу взяли їх у розробку. Після збору беззаперечних доказів поліцейські затримали обох спільників у аеропорту «Жуляни» під час відправки двох дівчат на Кіпр. Також зловмисники планували невдовзі відправити туди ще трьох чернігівок.


Українські дівчата повернуті додому, наразі вони дають свідчення поліції. Підозрювані затримані до ізолятору тимчасового тримання.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

У громадянина Туреччини вилучено нерозмитнений автомобіль "Мерседес", який використовувався для здійснення злочину. 
Цю спеціальну операцію поліцейські Чернігівщини ретельно спланували та чітко реалізували у співпраці з прикордонниками та під процесуальним керівництвом прокуратури. Триває досудове розслідування.

Високий Вал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: