Завантаження ...
banner
banner

Заручники наділів: жителі вулиці Прилуцької знову борються за землю

Баталії навколо земельної ділянки по вулиці Прилуцькій продовжуються. Усе почалося з того, що сесія міської ради від 8 липня 2015 року, не перевіривши правдивих даних, проголосувала за виділення землі АТОвцям

Прилуцька, земля


Баталії навколо земельної ділянки по вулиці Прилуцькій продовжуються. Усе почалося з того, що сесія міської ради від 8 липня 2015 року, не перевіривши правдивих даних, проголосувала за виділення землі АТОвцям, яку жителі району обробляли ще з діда-прадіда вже понад 50 років. 

Виділяти землю учасникам АТО - почесна та благородна справа. Але чи буде справедливо відбирати її в пенсіонерів, ветеранів праці, що отримали наділи ще від своїх батьків, які користувалися ними ще з післявоєнних часів?
 
За словами жителів вулиці Прилуцької, депутат міської ради Андрій Гомоляко ввів в оману міську владу, вказавши, що пенсіонери добровільно відмовилися від цих земельних ділянок. Ніхто з ними начебто не спілкувався, ніякі заяви з відмовами не писались. 
 
“Нас звинуватили в самозахваті ділянок. Про який самозахват могла йти мова, коли земля, що знаходилась навколо нашого містечка, належала Міністерству оборони й виділялась нам тільки за рішенням командира військової частини разом з профспілковим комітетом на основі наших заяв”, - ідеться в зверненні мешканців до заступника міського голови Сергія Дзюби від 2016 року. 


Прилуцька, земля

Прилуцька, земля


Пенсіонери вказують, що ці невеличкі клаптики землі (2-3 сотки) - єдине, за рахунок чого можна якось вижити та не стати жебраками в наш складний час. Конфлікт між депутатом Андрієм Гомоляком та жителями вулиці Прилуцької точиться вже досить давно. Так, на одній із сесій міської ради, що проходила ще 15 липня 2016 року, після словесної перепалки між згаданим депутатом та мешканцями Прилуцької одній жінці через хвилювання стало зле та довелося викликати “швидку”. 

На сьогодні апеляційний суд дав час міській раді на мирне вирішення та врегулювання цього питання, аби воїнам АТО надали земельні ділянки в іншому місці, а пенсіонери, які обробляють цю землю, могли оформити її у власність. 
 
На останній 25 сесії міської ради жителі вулиці Прилуцької попросили розглянути їхнє питання та “відновити справедливість”. 
 
“Земля, яку ми обробляли, розташована на території військової частини. Військове містечко будувалось ще до війни, у якій брали участь ще наші батьки. Після війни його відновили, було чотири бараки та три двохповерхові будинки, які теж поступово відновлювались. Ми всі - післявоєнні діти. Батькам надавали квартиру та земельну ділянку, будували колективні сараї для того, щоб люди могли виживати в ті часи. За кожною родиною була закріплена земельна ділянка. Батьки її обробляли, потім - ми й наші діти. Усі пенсіонери, які тут сидять, віддали цьому оборонному підприємству все своє життя. Серед нас - і ветерани, і люди з інвалідністю, й учасники АТО, бойових дій. Ми живемо за рахунок городів. Конфлікт, який виник, - не по нашій вині. Питання про забудову там ніколи не стояло. Земельна комісія туди не приїжджала, архітектор не знав, де земля та знаходиться. Ставляться до нас, як до смітника якогось”, - бідкався мешканець вулиці Прилуцької, який виступив від своєї громади. 


Прилуцька, земля


Враховуючи те, що дане питання знаходиться на розгляді апеляційного суду, Андрій Гомоляко порадив депутатам утриматись від прийняття будь-якого рішення. Він вказав на те, що доцільно буде дочекатись рішення суду, а потім віднайти порозуміння між учасниками АТО та пенсіонерами. На думку Олега Ситніка, потрібно вирішувати проблему, а не чекати, поки суд дав на це час. 

Після палких обговорень питання все ж відправили на доопрацювання, аби до наступної сесії міської ради знайти альтернативні ділянки для учасників АТО, не залишивши пенсіонерів ні з чим. 


Прилуцька, земля

Прилуцька, земля

Прилуцька, земля 
Прилуцька, земля

Прилуцька, земля

Прилуцька, земля

Прилуцька, земля

Прилуцька, земля

Прилуцька, земля

Прилуцька, земля


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: