Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська школярка зустрілась з міністром освіти

Пролунав останній шкільний дзвоник, сповістивши про закінчення навчального року. А 31 травня відбувся фінал республіканського конкурсу есе серед старшокласників на тему: «Моя майбутня професія: планування та розвиток»

Яна Каханівська, Ніжинська гімназія №3


31 травня відбувся фінал республіканського конкурсу есе серед старшокласників на тему: «Моя майбутня професія: планування та розвиток».

Надійшло 400 конкурсних робіт із різних куточків України. Учні розкривали суть обраної ними професії, показували бачення власного розвитку в ній та перспективи самореалізації. Важливою вимогою до написання есе було розкриття особистого внеску в розвиток України. 

Журі відібрало 60 фінальних переможних робіт. Серед них – есе Яни Канахівської, учениці Ніжинської гімназії №3. Її омріяна професія – учитель англійської мови. На фінальну конференцію необхідно було підготувати виступ – захист власного есе. Дійство відбувалось на високому інтелектуальному рівні, відчувалась турбота про дітей, котрі є майбутнім нації, її надією.





Запросили на захід успішних людей, котрі досягли кар’єрного зросту в певних професіях, що стали для них не просто роботою, а улюбленим заняттям. Серед гостей – журналіст Мустафа Наєм та телеведуча каналу «1+1» Марина Леончук. Саме до них було поставлено дітьми найбільше запитань. Дискусія між школярами та досвідченими професіоналами стосовно вибору професії та досягнення життєвого успіху була невимушеною й відвертою. 

Кульмінацією фіналу були виступи - захисти учнів. Виступ Яни Канахівської був серед кращих, що дало можливість потрапити їй до числа тих, хто 1-го червня зустрінеться з кращими фахівцями в тій чи іншій професії.

Яна зустрілася з Міністром освіти Лілією Гріневич, щоб у невимушеній атмосфері поговорити про те, що хвилює учнів, чим живе сучасна школа, а головне – знайти відповідь на питання про її готовність до кардинальних змін.


Яна Каханівська, Ніжинська гімназія №3


До речі, на республіканському конкурсі Чернігівщину презентувала тільки учениця Ніжинської гімназії №3. Її перемога довела, що робота з обдарованими школярами в закладі знаходиться на високому рівні, адже постійно її вихованці беруть участь у конкурсах різних рівнів, мають успішні результати. Пам’ятною є нещодавно отримана перемога в республіканському конкурсі «Моральний вчинок». 

Учителі закладу намагаються помітити в учнів бодай маленькі здібності, котрі
при належному працелюбстві та тісній співпраці педагогів і дітей переростуть у талант. Наші діти – майбутнє України, тому й зусилля педагогічного колективу спрямовані на розкриття їх творчості, на здійснення тих мрій, котрі приведуть до життєвого успіху. 


Яна Каханівська, Ніжинська гімназія №3

Яна Каханівська, Ніжинська гімназія №3



Яна Каханівська, Ніжинська гімназія №3


Приходько Л.І., заступник директора

з навчально-методичної роботи Ніжинської гімназії №3

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: