Завантаження ...
banner
banner

Площа Ніжина збільшиться на 720 га

23 січня обласна рада погодила на сесії проект землеустрою, яким передбачено включити в адміністративні межі Ніжина території 75,0238 га Вертіївської, 230,5951 га Григоро-Іванівської та 419,5056 га Кунашівської сільських рад (загальна площа — 725,1245 га).

23 січня обласна рада погодила на сесії проект землеустрою, яким передбачено включити в адміністративні межі Ніжина території 75,0238 га Вертіївської, 230,5951 га Григоро-Іванівської та 419,5056 га Кунашівської сільських рад (загальна площа — 725,1245 га). А також передати 4,7421 га території Ніжина до земель Вертіївської сільської ради.

Про встановлення та зміни адміністративної межі міста клопоталася Ніжинська міська рада. Таким чином, площа міста становитиме 5025,3824 га.
 
— У зв'язку з чим, для чого ці землі передають Ніжину?
— По-перше, це пов'язано з тим, що частина цих земель уже заселена людьми, і вони фактично живуть у межах міста, але рахуються за оцими трьома сільрадами, — відповів заступник ніжинського міського голови Олег Баранков. — Тобто треба легалізувати і передати ці будівлі, мешканців, які там проживають, у межі міста. Люди отримають документи, яку містян, ніжинців. їм не треба буде їздити у Вертіївку, щоб вирішувати якісь справи, голосуватимуть у Ніжині. А то зараз живуть у межах міста, а справи всі, документи і прописка — по району.
 
По-друге, у нас зараз стоїть питання про розширення, щоб надати землю людям. Вона потрібна, зокрема, і АТОвцям. Але видати у нас (у Ніжині. — Авт.) вже можливості немає, не вистачає. Черга велика. Майже дві тисячі людей. 700 гектарів — це достатньо велика кількість землі, щоб частково задовольнити потреби громади.
 
Потреби є як у землі під індивідуальне будівництво, так і для сільгоспробіт, і для підприємництва.
 
Землі, що передаються, прилягають до Ніжина в районі Кручі, Космонавтів. Взагалі, частково по всьому периметру міста.
 
Щодо 4,7 гектара, що передаються до Вертіївської сільради. Такі умови договору. Щось вони передають, щось ми їм. Для особистих потреб. Їм щось не вистачало, по розпаюванню. Це землі біля молокозаводу. Там поля.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: