Завантаження ...
banner

В одному з «грецьких» храмів Ніжина відновлюються богослужіння

Церква без богослужінь та парафіян – як людина без душі. Втім, нарешті в одному з них – храмі Святих Рівноапостольних Костянтина та Олени на Грецькому (Троїцькому центральному) кладовищі Ніжина – після тривалої перерви зазвучить слово Боже

Богослужіння, Олександр Морозов, Грецьке Кладовище, церква Костянтина та Олени


Церква без богослужінь та парафіян – як людина без душі.  Втім, нарешті в одному з них – храмі Святих Рівноапостольних Костянтина та Олени на Грецькому (Троїцькому центральному) кладовищі Ніжина – після тривалої перерви зазвучить слово Боже. 

Про це повідомив священик Ніжинського Всіхсвятського кафедрального собору Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Олександр Морозов.

За словами Олександра, в день Святого Пророка Ілії, тобто вже 2 серпня 2017 року, об 11.00 годині, в цьому храмі буде звершено Божественну Літургію та відслужено загальну панахиду за померлими. Богослужіння відновлюються відповідно до рішення Ніжинського благочинія Чернігівської єпархії УПЦ КП за клопотанням парафіян та членів Ніжинського грецького товариства імені Братів Зосимів.

Надалі Богослужіння звершуватимуться щосуботи, у великі свята та поминальні дні священиками Всіхсвятського кафедрального собору Ніжина почергово. Крім того, у храмі вже можна замовити церковні треби.

Довідка
 
Церкву Костянтина та Олени збудовано у 1819—1820 роках в стилі класицизму на старовинному Грецькому кладовищі м. Ніжина. Будівництво здійснювалося коштом видатних грецьких патріотів, меценатів та просвітителів братів Зосимів, які при вівтарі храму й поховані. Микола Гоголь описав освячення церкви на Грецькому кладовищі у своєму першому юнацькому творі.
 
В даний час храм Костянтина і Олени в Ніжині переданий у користування громади Української Православної Церкви (Київський Патріархат). Протягом 2004—2006 коштом парафії Всіх Святих УПЦ КП міста Ніжина здійснено ремонт та консервацію перекрить та даху церкви, встановлено визолочені хрести.

Вікторія Сидорова
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: