Завантаження ...
banner
banner

Депутатську групу міжпарламентських звязків з Латвією очолив Олександр Кодола

Вчора, 5 лютого, у Верховній Раді України створено групу міжпарламентських звязків з Латвійською Республікою, до якої увійшли 36 народних депутатів. Головою об’єднання обрано Олександра Кодолу.

Вчора, 5 лютого, у Верховній Раді України створено групу міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою, до якої увійшли 36 народних депутатів.  Головою об’єднання обрано народного депутата України Олександра Кодолу.

– Дуже важливо підтримувати дружні політичні, економічні, культурні контакти з країнами, які не просто є нашими друзями та партнерами, але й в яких можна вчитися. – Одна з них – Латвія, – говорить голова групи Олександр Кодола.

– Свого часу ми мали спільну історію, але за останні 24 роки ця прибалтійська республіка зробила дуже великий крок уперед, обравши шлях європейського розвитку. Вона сьогодні є повноправним членом Євросоюзу, НАТО, тобто тих міжнародних інституцій, на які орієнтована наша країна. Латвія – один із наших ключових стратегічних партнерів, який підтримує євроінтеграційні прагнення України.
 
– Як заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства, я бачу одним із основних напрямків співробітництва із Латвією – залучення іноземних інвестицій в інвестиційні проекти на території України, зокрема, які стосуються містобудування та житлово-комунального господарства. Вважаю також, що дуже корисним стане отримання латвійського досвіду ефективної протидії сепаратистським проросійським проявам. Проблема сепаратизму – одна з найгостріших в Україні, вона ставить під загрозу саме існування нашої держави, – підкреслює Олександр Кодола.

– Тому латвійський досвід недопущення імперського впливу Росії є для нас життєво необхідним. Якщо говорити про найближчі плани, то вже на середину лютого заплановані зустрічі з Головою Сейму Латвійської Республіки, керівником аналогічної латвійської групи міжпарламентських зв’язків, послом та військовим аташе цієї країни. Маю надію, що такі контакти відбуватимуться на постійній основі, а робота групи буде плідною та корисною для наших держав, – підсумував народний депутат.
 
Прес-служба народного депутата України Олександра Кодоли
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: