Завантаження ...
banner
banner

Тиск чи намагання розібратись? Прокуратура наполягає провести службове розслідування щодо Валентини Тищенко

11 серпня на комісії з питань законності був зачитаний лист від місцевої прокуратури, що стосувався корупційних правопорушень

Валентина Тищенко,


11 серпня на комісії з питань законності був зачитаний лист від місцевої прокуратури, що стосувався корупційних правопорушень. 

У листі прокуратура звинувачувала депутата міської ради Валентину Тищенко в конфлікті інтересів під час голосування за проект рішення щодо надання дозволу на списання з балансу КП “Служба Єдиного Замовника” багатоквартирного житлового будинку по вулиці Академіка Амосова та наполягала провести відповідне службове розслідування. 
 
Зазначалося, що Постановою Ніжинського міськрайонного суду від 19 травня цього року, що набрала законної сили 15 червня, Валентину Тищенко визнано винною у вчиненні адміністративних правопорушень та стягнено щодо неї штраф у розмірі 3400 грн.

Валентина Тищенко,


Нагадаємо, що жінку звинувачують у конфлікті інтересів через те, що вона проголосувала за створення ОСББ, головою якого пізніше співвласники будинку обрали її колишнього чоловіка. 20 січня в Ніжині навіть відбувся мітинг, організований ніжинським осередком ВО «Свобода». Причиною свого протесту “свободівці” назвали тиск зі сторони правоохоронних органів на Валентину Тищенко.

На лист депутати відреагували з непорозумінням. Голова комісії Олег Щербак наголосив на тому, що винна чи невинна особа визначає лише суд. Крім того, за його словами, комісія неодноразово розглядала питання стосовно запобігання корупції та на сесію міської ради запрошували прокурора, який за невідомих причин не з'являвся. 
 
“Ми не є слідчим органом та не можемо проводити службові розслідування. Таких функцій у комісії немає. Прокурор намагається нам нав'язати позицію, якою  ми не уповноважені займатися. Функція комісії в таких питаннях - консультації та роз'яснення (чим ми неодноразово займалися). Говорити про те, що комісія наша не реагує та не діє - неправомірно”, - підкреслив Олег Щербак. 


Валентина Тищенко,


Секретар міської ради Валерій Салогуб зазначив, що ніяких звернень та рекомендацій стосовно конфлікту інтересів на адресу Валентини Тищенко до міської ради не надходило.
Більше того, на одній із сесій міської ради депутати одноголосно захищали “свободівку”, колективно відправивши звернення до Ніжинського міськрайонного суду, та спільно зійшлись на думці, що Валентина Тищенко - принципова, чесна та порядна людина, активний депутат, яка діє виключно в інтересах громади. 

Обговоривши “скандальний” лист, комісія рекомендувала підготувати лист-відповідь до прокуратури, запросити керівника місцевої прокуратури на найближчу сесію міської ради та звернутися до Верховної Ради України з відповідним листом. 


Валентина Тищенко,

Валентина Тищенко,

Валентина Тищенко,

Валентина Тищенко,

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: