Завантаження ...
banner
banner

Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів святкує своє 15-річчя

15 років тому у серпні 2002 року рішенням Ніжинської міської ради був створений Центр соціальної реабілітації дітей–інвалідів, з метою надання реабілітаційних заходів для дітей з особливими потребами


15 років тому у серпні 2002 року рішенням Ніжинської міської ради був створений Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, з метою надання реабілітаційних заходів для дітей з особливими потребами. 

Керівництво установи здійснювали: Людмила Рудік з 2002 по 2011р., Світлана Ярошенко з 2012 по 2017 р. З лютого 2017 року директором Центру є Тетяна Кісельова.

Поруч з ними завжди кваліфіковані фахівці, які надають своєчасну та ефективну корекційну, соціальну, психологічну допомогу. Для кожної дитини спеціалісти розробляють індивідуальний план реабілітації, який забезпечує послідовність реабілітаційного процесу.


Основними структурними підрозділами установи є: відділення соціальної реабілітації (абілітації); відділення медичного спостереження; відділ господарського обслуговування; адміністрація.

Центр надає комплекс реабілітаційних заходів: психолого-педагогічна реабілітація; фізична реабілітація; соціальна та побутова реабілітація; медичне спостереження.

На сьогодні Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів розвивається. Були розширені  послуги з фізичної реабілітації , створено сенсорну кімнату, яка  в край необхідна дітям з особливими потребами: в ній  дитина розвиває загальну і дрібну моторику та стимулює  зорові відчуття, покращує координацію рухів. Придбане сучасне дидактичне обладнання та застосовуються нові  методики реабілітації.
 
Історія створення, становлення та розвитку Центру довга й насичена. Але результатом цієї  15-річної праці  є забезпечення права дітей-інвалідів на реабілітацію,  подолання  їх фізичних, психічних розладів, коригування порушень розвитку, навчання основним соціальним та побутовим навичкам.  
 
Віра у цінність життя кожної дитини є основною етичною засадою діяльності Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.


















 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: