Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині створили громадську організацію ромів

Громадська організація об’єднає активну ромську молодь і людей, небайдужих до теми реальної інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство

Роми, громадська організація, ГО ЗОР


Громадська організація об’єднає активну ромську молодь і людей, небайдужих до теми реальної інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство.

Бублик Марина , голова ГО «ЗОР» («СИЛА») –  ромська лідерка, яка здобула вищу юридичну освіту і здійснила свою давню мрію: згуртуватися для вирішення проблем ромів у Ніжині, не чекати на зміни, а рухатися і змінюватися разом.

Тему суспільного ставлення до ромів підняла й учениця 10 класу школи №17 Влада Сердюк , яка розповіла про ставлення однолітків, привернула увагу до питань ромського геноциду часів Другої світової війни, про тему дискримінації, власну позицію щодо розуміння даних проблем.

Потім усі присутні ділилися думками про ромів як про етнічну меншину(обізнаність в ромських іменах, рисах характеру, професіях).

Підготовлена організаторами презентація «Всесвітньо відомі роми» показала талановитих ромів світу, які подолали в собі стереотипне ставлення до них і досягли великого успіху й визнання.
 
І яка ж презентація без «Циганочки». Запальні, красиві, харизматичні дівчата – учні школи № 14, в якій навчається більшість ромських дітей, стали колоритною окрасою заходу.
 
Арт-простір «Коло друзів», проведений художницею Юлією Петренко, об’єднав дітей різних національностей. Спілкувалися, знайомилися, обмінювалися емоціями, смакували величезний торт із зображенням ромського прапору з двома горизонтальними смугами - нижня зелена та верхня синя.

Роми, громадська організація, ГО ЗОР

Роми, громадська організація, ГО ЗОР
 

За повідомленням Ніжинської міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: