Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський ансамбль оскандалився в Чехії

Ніжинський ансамбль "Народна криниця" 30 жовтня мав виступати в Празі в Російському центрі культури. Про це повідомив народний депутат Олександр Кодола

Скандал, ансамбль


Ніжинський ансамбль "Народна криниця" 30 жовтня мав виступати в Празі в Російському центрі культури.

Про це повідомив народний депутат Олександр Кодола.

За інформацією депутата, посольство України про це проінформовано не було.І лише якимось чином цей концерт зірвався і вдалося уникнути скандалу.

У кого в голові виникла ідея виступати в Російському центрі? 

За які кошти або за чиєї підтримки цей ансамбль поїхав в Прагу для виступу в Російському центрі?
Хто дав таке доручення або дозвіл?

Всі ці питання ми виклали в депутатському зверненні до керівництва Ніжинського училища культури, при якому цей ансамбль функціонує та до обласної державної адміністрації, якій це училище підпорядковане. - написав Кодола на своїй сторінці в facebook.

Скандал, ансамбль

Оновлена інформація:

6 листопада у Чернігові була організована прес-конференція, де виступила керівник ансамблю Ольга Синиця. 

«Ми були запрошені творчим об’єднання Галицька муза. Всі договори були складені, всі проплати. Участь у міжнародному фестивалі. Ми їхали не лише на фестиваль і на день Праги. У тому, що можуть бути негаразди, не думали. Коли приїхали в Прагу, сказали, що будемо виступати в університеті. Коли приїхали на місце – перше, що побачили – російський прапор. Я сказала хористам не виходити з автобуса. Я сама вийшла і побачила, що це російський культурний центр. Ми одразу поїхали звідси. Нам телефонували, я їм, щоб пом’якшити ситуацію, сказала, що у нас солісти захворіли .  У мене навіть підозр не було, що ми в Чехії можемо виступати для Росії. Тим більше організатор зі Львова, я думала, там всі патріоти» - зазначила Синиця.

Миколу Шевчука – директора центру Галицька муза, учасники колективу вважають шахраєм.

 До того ж, він не дотримався ряду умов договору, зокрема, поселив ансамбль в 50 кілометрах від Праги, хоча домовленість була про проживання у столиці Чехії.

Як ми раніше повідомляли, на поїздку до Чехії ансамбль витратив власні кошти. Як зазначив директор департаменту культури, туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко,  бюджетного фінансування не було передбачено. 

За поїздку кожного музиканта ансамбль заплатив 120 євро. Загалом  до Чехії поїхали 38 учасників колективу. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: