Завантаження ...
banner
banner

Говорили,балакали. Або чому стався "дурдом" з повіркою лічильників

На сьогоднішню сесію міської ради був запрошений представник ТОВ «Ніжин ТеплоМережі»

Лічильники, НіжинТеплоМережі

Лічильники, НіжинТеплоМережі

На сьогоднішню сесію міської ради був запрошений представник ТОВ «НіжинТеплоМережі». Щоправда, з’явився не сам керівник, а його заступник Володимир Школьний.

Всіх цікавила ситуація з повіркою лічильників за гарячу воду, коли багатьох ніжинців змусили вистоювати в великих чергах, щоб заплатити за повірку лічильника.

Володимир Школьний повідомив, що останні три роки повірка лічильників здійснювалась за рахунок тарифу за гарячу воду.

Щоправда за ці три роки Ніжинтепломережі спромоглися повірити аж 734 лічильників. Яким чином вибиралися ті щасливчики, кому треба повірити лічильники – невідомо.

Стало відомо, що наразі неповірено близько  чотири тисячі абонентів, причому три тисячі з них міською гарячою водою не користуються.

В залі були підняті питання і про те, чому лічильники не можна було повірити влітку, коли гарячої води не було, і чому саме такі суми виставлені за повірку та супутні послуги - монтаж/демонтаж, розпломбування/опломбування лічильників.

Під час обговорення представник "НіжинТеплоМережі" пробував виправдовуватись, але це в нього виходило не надто вдало.

Говорили депутати про стратегію розвитку теплопостачання в Ніжині. Пропонувалося і розірвати договір з ТОВ «НіжинТеплоМережі», щоправда договір і так закінчується в березні 2018 року. Далі можна продовжити з ними договір, а можна замість "НіжинТеплоМережі" створити комунальне підприємство, тільки тоді доведеться заплатити борги ТОВ «НіжинТеплоМережі» в розмірі 50 мільйонів гривень.

Згадували депутати і про можливість дозволити індивідуального опалення в багатоквартирних будинках, де до цього було централізоване опалення.

Врешті, депутати вирішили надалі вивчати це питання, створивши робочу групу.

Нагадаємо, в жовтневих плітіжках за тепло ніжинці отримали сповіщення про необхідність повірки лічильників гарячої води. Робити це потрібно кожні 4 роки, от тільки минулого і позаминулого року ніхто таких сповіщень не отримував.

У випадку користування неповіреним лічильником жителям Ніжина буде виставлятися рахунок по нормам споживання, а це 293 грн. за одну зареєстровану особу.

Те ж саме, ймовірно, буде нараховуватися, коли лічильник зданий на повірку. Тому біля приміщення ТОВ "НіжинТеплоМережі" почали утворюватись величезні  черги щоб заплатити за повірку лічильників. Це, звісно, дуже обурювало людей, і врешті, депутати міської ради звернули увагу на цю ситуацію.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: