Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині говорили про толерантність та сексуальну орієнтацію

У Ніжині розпочався цикл заходів в рамках Школи толерантності з питань СОГІ (сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність) та ЛЖВ (люди, що живуть з ВІЛ)

23 листопада у Ніжині, напередодні початку Всеукраїнського акції "16 днів проти гендерного насилля", розпочався цикл заходів в рамках Школи толерантності з питань СОГІ (сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність) та ЛЖВ (люди, що живуть з ВІЛ).

Заходи підтримані та профінансовані Управлінням освіти Ніжинськогої міської ради та відділом у справах сім'ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

В рамках Школи толерантності заплановано проведення тренінгу толерантності 23 листопада для працівників психологічної служби міста. 24 листопада тренінгу для учнівської, студентської молоді, представників громадських організацій та ініціативних груп. Перегляд відеофільму по темі толерантності до представників ЛГБТ-спільноти 25 листопада.

Ініціатори проведення Школи толерантності в Ніжині та тренери - Анжела Тимченко, практичний психолог, координатор Ліги старшокласників Ніжинського БДЮ, та Катерина Шекера, т.в.о. начальника відділу у справах сім'ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Саме сьогодні в приміщенні читальної зали Ніжинської МЦБ відбувся перший тренінг, участь в якому взяли психологи та соціальні педагоги ЗНЗ та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Велика вдячність Запорізькому БФ "Гендер Зед" за надані інформаційні та роздаткові матеріали, МБФ Альянс громадського здоров'я за надані конрацептиви, Пономаренко Н.О., заступнику начальника Управління освіти,  ПП Мамедовій Л.В. та Примаченко В.С., директору Ніжинського БДЮ, за допомогу в організації кава-брейку для учасників Школи, бібліотекарям Ніжинської МЦБ за допомогу в організації та інформаційному супроводі заходу.

Метою Школи толерантності є інформування представників громади міста з питань СОГІ та ЛЖВ, формування недискримінаційного понятійного апарату, руйнування міфів та стереотипів стосовно представників ЛГБТКІ-спільноти та ЛЖВ, підвищення рівня толерантності, а також виокремлення специфіки побудови консультаційної взаємодії працівників психологічної служби з клієнтами, котрі належать до ЛГБТ-спільноти або мають ВІЛ-позитивний статус.





































 Повідомляється на сторінці facebook Управління освіти Ніжинської міської ради 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: