Завантаження ...
banner
banner

Ніжин підписав Меморандум для розвитку малого і середнього бізнесу

Чернігівську область обрано для участі в пілотній програмі, що фінансується коштом ЄС та має на меті підтримку областей та міст України

Чернігівську область обрано для участі в пілотній програмі, що фінансується коштом ЄС та має на меті підтримку областей та міст України, у процесі формування та впровадження ефективної політики розвитку малого та середнього підприємництва (МСП).

Пілотна програма виконується проектом FORBIZ в рамках ініціативи EU4Business до 2019 року. Починаючи з січня 2018 року Чернігівська обласна державна адміністрація та міські ради Чернігова та Ніжина отримають широку методичну підтримку від команди експертів FORBIZ.

Запропонований підхід забезпечить узгодження регіональної та місцевих політик щодо МСП з кращими міжнародними практиками та національною «Стратегією розвитку малого і середнього підприємництва в Україні до 2020 року», що була прийнята Кабінетом Міністрів України у травні цього року.

18 грудня 2017 року, у приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації відбулося підписання Меморандумів про співпрацю між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою, міськими радами Чернігова та Ніжина та проектом FORBIZ, що поклало початок реалізації програми.

Програма реалізуватиметься у два етапи: на першому - будуть створені робочі групи з розробки стратегічних документів для розвитку МСП на рівні областей та міст за участі представників органів влади і бізнес спільноти. Документи буде розроблено на базі аналізу поточних потреб МСП, з урахуванням раніше встановлених пріоритетів розвитку, та узгоджено зі Стратегію розвитку МСП в Україні до 2020 року та з положеннями Акту з питань малого бізнесу для Європи.

На другому етапі, на виконання новостворених політик, робочими групами будуть розроблені програми, які забезпечать їх практичне впровадження для малого та середнього бізнесу. Передбачається, що програми матимуть своїм фокусом підтримку МСП у експорті та інтернаціоналізації бізнесу, доступі до фінансів, розвитку інновацій, запуску старт-апів, та в інших напрямах, відповідно до визначених робочими групами пріоритетів на рівні області та міст.

Результати пілотної програми будуть проаналізовані, а досвід Чернігівської області та міст Чернігова та Ніжина враховано в ході розробки рекомендацій з формування та реалізації ефективної політики розвитку МСП на рівні регіонів, міст та об'єднаних територіальних громад в Україні.

Міський голова Анатолій Валерійович Лінник подякував керівнику проекту FORBIZ – Матіасу Хальдеру за надану можливість отримати кращі практики та досвід, а також підкреслив на актуальності такого Меморандуму  для Ніжина на сьогоднішній день, адже розроблений план стратегічного розвитку малого і середнього підприємництва є невіддільною складовою стратегії розвитку міста вцілому.

 




 
 


 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: