Завантаження ...
banner
banner

У ніжинській Єпархії новий очільник

Як повідомляє синодальний інформаційний відділ УПЦ, прийнято рішення призначити архієпископа Ірпінського Климента головою Ніжинської Єпархії

Климент


Як повідомляє синодальний інформаційний відділ УПЦ, прийнято рішення  призначити архієпископа Ірпінського Климента головою Ніжинської Єпархії, звільнивши його з посади вікарія Київської митрополії.

Довідково: Архієпископ Климент (Вечеря Олег Александрович) народився 16 серпня 1977 року в Києві. Закінчив біологічний факультет Київського національного університету ім. Шевченко, Київську духовну семінарію і Київську духовну академію (кандидат богослов'я).

У 2003 році пострижений у чернецтво, в 2000-му був висвячений у сан ієродиякона, в 2003 році - у сан ієромонаха. У 2008-му введений в сан архімандрита.

Наречений на єпископа в 2012 році. 28 липня 2017 року возведений в сан архієпископа.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу, голова Навчального комітету і член Церковного суду Української Православної Церкви. Член Синодальної біблійно-богословської комісії і Координаційного центру з розвитку богословської науки в Російській Православній Церкві.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: