Завантаження ...
banner
banner

Влада в Індії. Проходить обстеження. Лікарі хочуть залишити рідні легені

23-річна Влада Ющенко разом з 54-річною мамою Світланою Миколаївною 27 січня полетіли до Індії. Під час перельоту дівчині стало погано. З аеропорту «швидка» повезла до реанімації. — Зараз уже все в порядку, — заспокоює Влада. Спілкуємося через соцмережі

Влада Ющенко, легені, прогнози

23-річна Влада Ющенко разом з 54-річною мамою Світланою Миколаївною 27 січня полетіли до Індії. Під час перельоту дівчині стало погано. З аеропорту «швидка» повезла до реанімації.

— Зараз уже все в порядку, — заспокоює Влада. Спілкуємося через соцмережі. — Грошей, 10 тисяч доларів, до вильоту назбирали. Дякую всім, хто нам з мамою допомагав. Переліт мені дався складнувато. Стало погано. Прямо з аеропорту «швидка» повезла до реанімації. Та через декілька годин перевели в звичайну палату.

У лікарні була чотири дні. Зараз нас з мамою перевели на квартиру при госпіталі. За неї платимо 50 відсотків вартості. Скільки обійдеться житло, ще не знаємо. Рахунок буде у кінці місяця. Ціна коливається від 35 до 45 тисяч рупій. Це приблизно 550-700 доларів.

Уже здала аналізи крові, сечі. На кількість білків у крові. Інші тести.

— Які умови в індійській клініці?

— Чесно кажучи, здивована. Трошки бруднувато. Через вікно нічого не видно. Обладнання старе. Але працює. Палата невелика, десь 13 квадратних метрів. А от годують добре. Є меню для пацієнтів. Приносять кожного дня, я вибираю, що мені хочеться. Страви вегетаріанські. Все без м’яса. Гречки немає. В основному рис, кукурудзяні пластівці. Йогурти, соки. Куштували вегетаріанську піцу, смачна.

— Які прогнози лікарів?

— Головний лікар обстежив, глянув аналізи і сказав, що є великі шанси врятувати легені і не робити їх пересадку. Призначив препарат, що збиває тиск у легенях. Його треба приймати два-три місяці. Далі будуть дивитися, як себе поводить організм, вирішувати, що робити.

Два місяці всі небайдужі збирали Владі гроші. Потрібно було 10 тисяч доларів. Ці кошти — гарантія того, що Владі буде на що жити в Індії. На комплексну пересадку легенів і серця держава виділила 155 тисяч доларів.

Юлія Семенець, тижневик «Вісник Ч» №6 (1657), 8 лютого 2018 року

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: