Завантаження ...
banner
banner

Африканська чума знову на Чернігівщині

Головне управління Держпрод споживслужби повідомляє, що згідно результатів дослідження патологічного матеріалу, у двох пробах патологічного матеріалу виявлено ДНК-вірус. Тварини загинули на території колишньої ферми, біля села Грабівка Куликівського району

Свині, чума, Куликівський район


Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області повідомляє, що згідно результатів дослідження патологічного матеріалу, доставленого до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, у двох пробах патологічного матеріалу, відібраного від 2-х свиней,виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней.

Тварини загинули на території колишньої ферми, яка розташована на відстані 200 метрів від с. Грабівка Куликівського району.

Наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області створено комісію для проведення епізоотичного розслідування та вжиття заходів щодо недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Детальна інформація про результати епізоотичного розслідування буде повідомлена невідкладно після його проведення.

Наразі проводиться епізоотичне розслідування даного випадку та готуються матеріали до проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Куликівській районній державній адміністрації, розробляється план заходів та проводяться організаційні заходи по ліквідації та недопущення розповсюдження вірусу африканської чуми свиней.

Станом на 6 годину 11 березня здійснено обхід дворів та вжиті заходи щодо вилучення і умертвіння безкровним способом 71 голову свиней, проведена утилізація шляхом спалювання. Із жителями проводяться профілактичні бесіди щодо необхідності дотримання карантинних обмежень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: