Завантаження ...
banner
banner

Чи буде впроваджена «Карта Ніжинця»

28 березня на комісії з житлово-комунальних питань депутати запропонували встановити валідатори, для автоматичної оплати проїзду в міському транспорті

валідатори, проїзд, «Карта Ніжинця», оплата

28 березня на постійній комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища депутати запропонували встановити валідатори, для автоматичної оплати проїзду в міському транспорті. Як було зазначено, така система оплати встановлена в багатьох містах України, та є зручною в користуванні.

Валідатори дозволять не відволікатися водіям на оплату проїзду пасажирами. Заплатити можна будь-якою картою, зокрема йшла мова про впровадження «Карти жителя міста Ніжин» «Карти пенсіонера». Також, на переконання депутатів,  це є першим кроком щодо монетизації субсидій за користування громадським транспортом.

Вартість автоматичних зчитувачів за декілька років знизилась до 28000 грн. Такі пристрої є переносними, що дає можливість переносити їх між транспортними засобами позмінно. Таку ідею взяли до уваги, але відсутність комунального транспорту поки що ставить під питання її реалізацію.

Можливо в подальшому приватні перевізники зацікавляться зручністю та перевагами такого способу оплати і приймуть дану пропозицію до уваги. Тим паче, більшість європейських країн вже давно перейшли на автоматизацію оплати транспортних послуг.

Гринько Юлія,
Уездные новости

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: