Завантаження ...
banner

Наскільки Ніжин пожежобезпечний

Заклади Ніжина перевірять на предмет дотримання норм пожежної безпеки. Дане питання наразі досить актуальне в силу подій, що нещодавно трапилися в місті Кемерово Російчької Федерації

пожежа, перевірка, безпека, громадські заклади

Заклади Ніжина перевірять на предмет дотримання норм пожежної безпеки.

2 квітня в стінах Ніжинської міської ради під час розширеної оперативної наради керівників структурних підрозділів перший заступник міського голови Григорій Олійник звернувся до начальника Ніжинського міськрайонного відділу ДСНС України у Чернігівській області Дмитра Кравцова із питанням: чи будуть проведені в Ніжині перевірки громадських закладів, шкіл, торгових центрів на предмет дотримання норм пожежної безпеки та коли вони будуть відбуватися.

Дане питання наразі досить актуальне в силу подій, що нещодавно трапилися в місті Кемерово Російчької Федерації. Трагедія сколихнула не тільки країну, де сталася ця жахлива полія, а й увесь світ.

Так, 28 березня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій, МВС та іншим органам провести масштабну перевірку громадських закладів, шкіл, торгових центрів на предмет дотримання норм пожежної безпеки.

«Краще пройти перевірку добровільно, ніж опиратися. Нам потрібні не штрафи, а безпека», – сказав Гройсман про перевірку пожежної безпеки на одному із українських телеефірів та закликав власників громадських закладів співпрацювати з ДСНС у питаннях гарантування безпеки громадян в рамках запровадженої за рішенням уряду кампанії з перевірки виконання вимог громадської безпеки.

Начальника Ніжинського міськрайонного відділу ДСНС України Чернігівської області Дмитрій  Кравцов під час оперативної наради повідомив, що в Ніжині найближчим часом буде проведено перевірку в таких закладах, як Ніжинська центральна лікарня, районна лікарня, пологовий будинок, дитячий ігровий заклад «Бамбіні», що біля магазину «Велмарт», драмтеатр, міський будинок культури, кінотеатр, що в приміщенні ТЦ «Ніжин Сіті», а також всі дитячі садки, школи, ліцеї.

Перший заступник міського голови наголосив на тому, що керівники закладів міста повинні з усією відповідальністю ставитися до безпеки людей, які перебувають в цих закладах, оскільки лише недбалість керівництва призводить до таких тяжких наслідків, як пожежі. І до ладу потрібно приводити заклади не лише задля пожежної перевірки, а відноситися до пожежної безпеки, як до інструменту ліквідації загроз здоров’ю та життю людей.

Вікторія Коломійченко для nizhynnews

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: