Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський РАЦС перенести в поліклініку?

Під час чергового пленарного засідання Ніжинської міської ради жваве обговорення викликало актуальне вже не один рік питання щодо перенесення в інше приміщення розташування Ніжинського РАЦСу


Під час чергового пленарного засідання Ніжинської міської ради жваве обговорення викликало актуальне вже не один рік питання щодо перенесення в інше приміщення розташування Ніжинського РАЦСу.

Із уст депутатів лунали різні побажання та звернення до міського голови Анатолія Лінника.

Вже неодноразова пропозиція перенести РАЦС до приміщення нинішнього Управління праці та соціального захисту населення, що на Гоголівській розглядалася і на депутатських комісіях та й піднімалася в стінах Ніжинської міської ради вже не перший місяць.

Така альтернатива нинішньому приміщенню є резонною, оскільки, місцезнаходження запропонованого приміщення є досить привабливим, і в середині самого приміщення є достатнього розміру зала на другому поверсі для проведення реєстрацій шлюбу.

Проте, неоднозначні думки викликало питання, чи залишати в даному приміщенні всі ті відділи, які працюють там зараз, чи можливо доцільніше буде перенести даний відділ до іншого приміщення, адже ніжинці вже давно мріють приводити шлюбні церемонії в більш затишному та спокійнішому приміщення а ніж зараз.

А залишивши в приміщенні Управління праці та соціального захисту населення відділи, що є зараз, потягне за собою, знову ж таки, присутність під час шлюбної церемонії пересічних громадян та бабусь із торбинками, які прийшли до приміщення вирішувати свої соціальні та побутові проблеми.

Тож, актуальним стало питання: до якого приміщення перенести всі ті відділи, що є зараз в даному потенційно привабливому для РАЦСу приміщенні.

Те, що приміщення нинішнього РАЦСу потрібно переносити, не викликає сумнівів ні у жителів Ніжина, ні у депутатського корпусу міста, і не тільки із естетичних міркувань.

Як зазначив депутат міської ради Ігор Шалай під час пленарного засідання, нинішнє приміщення РАЦСу не використовує в повному обсязі надану площу. Наприклад, зала РАЦСу не використовується майже, а це більше ніж 300 кв.м., що для бюджету міста на місяць становить десь 60 тис грн.. Та, ще раз наголосив на тому, що місто має ефективно використовувати комунальне майно, яке має не простоювати, а наповнювати міський бюджет.

Під час обговорення хтось із депутатів згадав про приміщення нинішньої дорослої поліклініки, яке в силу реформування медичної галузі країни в майбутньому також матиме вільні приміщення.

Та депутат міської ради Олег Щербак іронічно наголосив: «Що? РАЦС до поліклініки. Да ніколи в житті?», – що викликало усмішки на устах присутніх в залі засідання.

Тож, наразі питання перенесення РАГЦу до якогось із приміщень Ніжина відкрито та потребує детального вивчення депутатськими комісіями.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: