Завантаження ...
banner

Ніжин готовий до об'єднання територіальних громад

24 квітня у великій залі міської ради відбувся круглий стіл щодо об’єднання територіальних громад

24 квітня у великій залі міської ради відбувся круглий стіл щодо об’єднання територіальних громад, який провела радник із питань децентралізації Чернігівського відокремленого підрозділу установи Центру  розвитку місцевого самоврядування, кандидат філософських наук Людмила Анатоліївна Чабак.

У заході взяли участь міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Сергій Осадчий, керуючий справами апарату виконавчого комітету Сергій Колесник, голова районної ради Олег Бузун, перший заступник голови РДА Сергій Батрак, представники Ніжинської, Талалаївської, Безуглівської, Колісницької, Кунашівської та Липіврізької сільських рад, начальники управлінь та відділів виконавчого комітету.

Людмила Чабак розповіла про стан та перспективи об’єднання територіальних громад в Ніжинському районі та процедуру добровільного об’єднання. Відзначила, що в Чернігівській області нараховується 37 об’єднаних громад, а Ніжинський район перебуває в перспективному плані до подальшого об’єднання. Також висвітлила умови добровільного об’єднання територіальних громад та алгоритм їх приєднання.

3 квітня 2018 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроект № 6466 щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення. Закон набирає чинності з 1 травня 2018 року.

Наприкінці заходу було зроблено висновок, що першими кроками до добровільного об’єднання є ініціатива від сільських рад (Відповідно до Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського обласного значення (Автономної Республіки Крим).

Міський голова Анатолій Лінник подякував за проведений захід та висловив свою думку: “Об’єднання повинне бути свідомим, а Ніжин готовий до об’єднання".










Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: