Завантаження ...

У Ніжині об'єднають два комунальних підприємства: яких змін варто очікувати

У Ніжині об'єднають два комунальних підприємства: яких змін варто очікувати фото

Напередодні повномасштабного вторгнення, у січні 2022 року, на сесії Ніжинської міської ради було вирішено припинити діяльність комунального підприємства "Керуюча компанія "Північна" шляхом реорганізації, приєднавши до комунального підприємства "Служба Єдиного Замовника", але події 24 лютого 2022 року змінили ситуацію. Під час активних бойових дій колектив "КК "Північна" проявив себе найкращим способом, і рішення про ліквідацію підприємства тимчасово відклали.

Нещодавно депутати Ніжинської міської ради повернулися до цього питання і 4 квітня 2024 року проголосували за припинення роботи КП "КК "Північна" шляхом приєднання до КП "СЄЗ". Які зміни чекають на працівників КП "КК "Північна" у зв'язку з реорганізацією? Чи підвищиться вартість послуг для мешканців будинків? На ці та інші питання ми попросили відповісти директора комунального підприємства "Служба Єдиного Замовника" Владислава Кормана, — пише Nizhyn Post.

— Владиславе Адольфовичу, чому все ж таки визріло рішення про об'єднання двох ніжинських комунальних підприємств?

— Згідно із Законом "Про особливості управління багатоквартирними будинками", законодавцем дозволено обслуговування багатоквартирних будинків приватними керуючими компаніями. У такому випадку частина будинків КОМУНАЛЬНИХ керуючих компаній переходять до управління ПРИВАТНИХ керуючих команій. Через це кількість будинків на обслуговуванні комунальних підприємств поступово зменшується.

Для порівняння: на даний час у Ніжинського КП "Керуюча компанія "Північна" на обслуговуванні перебувають 38 будинків, у КП ''Служба Єдиного Замовника"— 128. Тобто з часом утримання двох комунальних підприємств стало нераціональним та економічно неефективним, тому Ніжинською міською радою було прийнято рішення про їх об'єднання на базі КП "Служба Єдиного Замовника". Чому саме на базі КП "СЄЗ"? Тому що наше підприємство має значно більшу технічно-матеріальну базу і, як ми вже зауважили, набагато більше будинків на обслуговуванні.

— Чи розпочався процес реорганізації? Якщо так, то в які терміни він має завершитися?

— Об'єднання буде проводитись шляхом ліквідації КП "КК "Північна". Цей процес вже запущено: проводяться зазначені законом процедури. Сподіваємося, до кінця червня процес буде завершено.

— Які зміни очікують колектив "Північної"?

— З самого початку йшлося про збереження всіх робочих місць, що і буде зроблено. У приміщенні КП "КК "Північна" — для комфорту жителів мікрорайону Космонавтів — буде організовано пункт прийому заявок по обслуговуванню. Технічна база підприємства залишається там, де була.

— Чи переходять до КП "СЄЗ" разом з будинками борги мешканців?

— Ми стаємо правонаступником всіх зобов'язань і всіх прав КП "КК "Північна". На жаль, і боргів теж. А вони чималі. Але це нас не лякає. Будемо працювати з боржниками. Ми завжди намагаємося знаходити спільну мову з людьми.

— Чи зміниться вартість послуги для мешканців будинків, які перейдуть на обслуговування до КП "СЄЗ"?

— З переходом вартість послуги для мешканців змінюватись НЕ буде. Наразі формується план дій, щоб покращити надання послуг в тих будинках, які перейдуть на обслуговування КП "СЄЗ". До того ж, мешканці будинків, які перейдуть до нас на обслуговування, зможуть ДОДАТКОВО користуватися послугами аварійної бригади, якої не має КП "КК "Північна". Дана бригада працює цілодобово, що дозволяє більш оперативно ліквідовувати аварійні ситуації.

Сподіваємося, що процес реорганізації покращить якість надання послуг комунальним підприємством "Служба Єдиного Замовника" по управлінню багатоповерховими будинками.

Автор: журналіст Nizhyn Post Валентина Савчук

Фото автора та зі сторінки КП "СЄЗ"

Як повідомляв MYNIZHYN, ніжинські комунальники роблять чималий шмат роботи задля того, аби місто мало доглянутий вигляд та його вулицями було приємно прогулятися увечері. Їх робота зазвичай залишається непомітною.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: