Завантаження ...
banner

Подорожчання проїзду відміняється

Сьогодні, 16 травня, відбулось чергове засідання виконавчого комітету ніжинської міської ради під головуванням міського голови Анатолія Лінника

Проїзд, транспорт, маршрутка



Сьогодні, 16 травня,  відбулось чергове засідання виконавчого комітету ніжинської міської ради під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядку денному було 2 проекти рішення, 1 рішення винесено на розгляд у робочому порядку, а також Різне:

1.Про коригування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій комунальному підприємству «Служба Єдиного Замовника».

2.Про коригування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій комунальному підприємству «Керуюча компанія «Північна»».
3.Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради №116 від 19 квітня 2018 року  «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом».

Перші два питання були винесені повторно на розгляд після процедури обговорення та доопрацювання ряду суперечливих питань на профільній депутатській комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, та охорони навколишнього середовища.

Щодо питання, яке збурило ніжинців, а саме про підвищення ціни на проїзд, то  Григорій Олійник доповів щодо проекту рішення Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 19 квітня 2018 р. №116 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом».





Було надано доручення транспортному відділу УЖКГ вивчити можливість залучення Інституту транспорту щодо вирішення питання пасажиропотоку в місті.

На що надійшла відповідь, що можливо залучити 350 студентів-обліковців на один день, після чого протягом трьох місяців будуть проводитися обрахунки, і це буде коштувати 200 тис. грн (виділять кошти з міського бюджету).Григорій Миколайович наголосив, що в Ніжині налагоджене транспортне сполучення і не потрібно його розбалансувати.
Валерій Салогуб запропонував вилучити вимогу щодо обмеження в часі для пенсіонерів і залишити тариф без змін по 3.50грн.

Олег Щербак доповів що існує думка про те що в місті є монополіст по перевезенню, але на сьогоднішній день ми маємо трьох перевізників що надають послуги по перевезенню. Задля зняття соціальної напруги запропонував підтримати пропозицію по залученню Інституту транспорту щодо вирішення питання пасажиропотоку та потім відкоригувати тарифи.
Після обговорення даного питання Анатолій Лінник вніс пропозицію про залишення тарифів на рівні: загальний тариф  по перевезенню - 4.50 грн.; 3 грн. для пенсіонерів без обмежень у часі, 1 грн. для дітей та пільгові категорії – безкоштовно.

Пропозиція була підтримана членами виконкому

Діяти тариф буде до отримання висновку Інституту транспорту по вивчення пасажиропотоку в місті, далі можливо його коригування.
В кінці засідання міський голова  звернувся до перевізників щодо участі у конкурсі на перевезення по маршрутам № 11, 12, 13.

Нагадаємо, раніше відбулась акція протесту проти подорожчання проїзду, тоді зміну ціни відклали до засідання сесії 17 травня,  на завтра  була запланована ще одна акція.





За матеріалами: Відділу інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: