Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині тепер вивішуватимуть червоно-чорний прапор

На пленарному засіданні 38 сесії Ніжинської міської ради сьогодні було ухвалено й визнано червоно-чорний прапор як символ національно-визвольної боротьби


На пленарному засіданні 38 сесії Ніжинської міської ради сьогодні було ухвалено й визнано червоно-чорний прапор як символ національно-визвольної боротьби.

Відтепер на свята, під час проведення урочистих церемоній, заходів, акцій та зібрань його буде вивішено на окремій щоглі перед будівлею міськвиконкому разом із державним прапором України та стягом Ніжина.

Про це повідомляє видання Правда ТУТ.

Відповідно до рішення, червоно-чорний прапор є частиною символіки нашого міста, що відображає історичні, культурні, соціально-економічні та інші територіальні особливості й традиції Ніжина. Він є уособленням боротьби за волю України.

Чорний колір символізує українську землю, а червоний – кров борців за свободу та незалежність України.

У рішенні також ідеться, що його можуть використовувати місцеві установи, організації, підприємства, об’єднання громадян.

При одночасному піднятті чи вивішуванні Державного прапора України та прапорів, що є частиною символіки нашого міста, останні не повинні перевищувати за розмірами Державний прапор України й розміщуються справа від нього.

Реалізація рішення не потребує додаткових витрат із міського бюджету.

Перелік дат, пов’язаних із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті борців за незалежність України, під час яких обов’язково використовується червоно-чорний прапор:

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: