Завантаження ...
banner

Червона зона для Ніжина: які школи перейдуть на дистанційне навчання

Червона зона для Ніжина: які школи перейдуть на дистанційне навчання  фото

Від суботи, 30 жовтня, Ніжин переходить у червону карантинну зону. Тож на ніжинців чекають додаткові обмеження. Які саме?

Чи зупиняється транспорт у Ніжині?
Ні. Це не передбачено постановою Кабміну, а міська влада додаткових обмежень поки не запроваджуватиме.

У Ніжині діятимуть стандартні обмеження – вхід лише у масці і перевезення пасажирів за кількістю сидячих місць.

Дитячі садочки будуть працювати?
Так. Для них зроблено виняток.

Чи будуть працювати школи?
Частково. Учні 1–4 класів зможуть очно відвідувати уроки. 

А що зі школярами 5–11 класів?
А от школярі 5–11 класів залежать від того, чи вакциновані вчителі у школі. Якщо 100 % працівників школи матимуть обидві дози вакцини («зелений» сертифікат), тоді уроки будуть реальні, а не дистанційні. Якщо менше 100 % - привіт дистанційна освіта.

За повідомленням Надії Пономаренко, заступниці начальника Управління освіти, у десятьох школах Ніжина провакциновано 100% колективу. Отже, школи №1,2,3,6,11,12,13,14,17 будуть працювати очно у червоній зоні. Решта шкіл перейде на дистанційне навчання. 

Чи будуть працювати театри, кінотеатр, музеї?
Тут теж залежить від того, чи вакциновані працівники. Якщо у всіх є «зелені» сертифікати, які підтверджують отримання двох доз вакцини – заклад працює. Якщо немає – не працює. 

Як працюватимуть торгово-розважальні центри та ринки?
ТРЦ – за тим самим правилом щодо 100 % вакцинованих працівників. Непродовольчі ринки – теж. А от продовольчі ринки під заборону не підпадають. Вони зможуть працювати у звичайному режимі. Звісно ж, із дотриманням усіх протиепідемічних заходів (маски, дистанція, температурний скринінг). 

Чи працюватимуть ресторан і кафе та спортивні зали?
Знову пам’ятаємо про 100 % вакцинованих працівників. Якщо цей показник досягнули – двері відчинені. Якщо ні – зачинені. У найгіршому випадку заклади харчування зможуть працювати на винос чи на доставку.

Хто може відвідувати усі ці працюючі заклади – від театрів до кафе?
Відвідувачі також повинні мати «зелений» сертифікат. Аля для них, на відміну від працівників, існує додаткова можливість – негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години.

А як щодо масових заходів?
Заборонено. Виняток зробили для офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту. Але вони мають відбуватися без глядачів.

А що дозволено у червоній зоні?
У «червоній» зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів.

Раніше MYNIZHYN.com повідомляв, що З 00:00 30 жовтня на території Чернігівської області діятимуть карантинні обмеження «червоного» рівня епіднебезпеки. Таке рішення ухвалили під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулась сьогодні, 27 жовтня.

Читати по темі: Сьогодні ухвалили рішення щодо кольору зонування Чернігівщини: що відомо?

Читати по темі: 

За інформацією 0462

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: