Завантаження ...
banner
banner

Реалізація соціальної програми «Прихисток»

Реалізація соціальної програми «Прихисток» фото

Уряд продовжує підтримувати українців, які безоплатно надали своє житло тим, хто вимушений покинути домівки через збройну агресію рф.

Кабінетом Міністрів України 30 вересня 2022 року прийнято постанову № 1094, яка набирає чинності з 1 жовтня 2022 року, нормами якої внесено зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.

У межах соціальної програми «Прихисток» в опалювальний період йдеться про збільшення більше, ніж вдвічі, суми грошової допомоги власникам житла, які прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб, зокрема у період з 1 жовтня 2022 р. по 31 березня 2023 р. сума компенсації визначатиметься на рівні 30 гривень за кожен людино-день.

Компенсація здійснюватиметься за розміщення тих внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, території територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) або житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження.

Виплата компенсації здійснюватиметься коштом Товариства Червоного Хреста України.

Мешканці Ніжинської територіальної громади активно долучились до підтримки внутрішньо переміщених осіб. Реєстр житлових приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у Ніжинській територіальній громаді, налічує 76 житлових приміщень, власники яких готові безоплатно розмістити переселенців. Наразі у 74-х житлових приміщеннях знайшли прихисток 216 переселенців.

У чотирьох приміщеннях наявні дванадцять вільних місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Закликаємо мешканців Ніжинської територіальної громади не залишатись осторонь чужої біди і, за можливості, розмістити у себе осіб, які в зв’язку з активними бойовими діями змушені покинути своє постійне місце проживання та шукати прихистку на території нашої громади

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: