Завантаження ...
banner
banner

Ніжин у смартфоні: прогрес маленьких містечок

tn_24052021_n1.jpg

Однією з головних ознак сучасного світу є мобільність. Постійний рух, пошук нових можливостей та способів покращити життя – характерна риса людини 21 сторіччя. Між тим, маленькі містечка інколи значно відстають у реноваціях від великих міст, але урбаністичні тенденції поволі охоплюють і районні центри.

Однією з головних ознак сучасного світу є мобільність. Постійний рух, пошук нових можливостей та способів покращити життя – характерна риса людини 21 сторіччя. Між тим, маленькі містечка інколи значно відстають у реноваціях від великих міст, але урбаністичні тенденції поволі охоплюють і районні центри.

Нещодавно ресурс MYNIZHYN.com повідомляв про онлайн додаток Nizhyn Online, який розробив позаштатний IT-спеціаліст Ніжинської міської ради Андрій Кедров.

Читати по темі: Роботу депутатів Ніжинської міської ради можна контролювати онлайн

На початку квітня цей сервіс тільки-но набирав оберти , тоді була розроблена лише можливість слідкувати за ефективністю депутатів міської ради на онлайн-платформі.

«Зустрічайте ще один цікавий сервіс - сесії міської ради. Розпочати вирішив з візуалізації прийняття рішень та відвідування сесій. Сподіваюсь, тепер у депутатів буде трохи більше бажання і мотивації частіше відвідувати сесії, щоб не бути в кінці цього списку", - розповідав розробник.

Наразі функціонал додатку суттєво розширився та покращився! Також однією з позитивних новацій можна назвати мобільність, адже додаток Nizhyn Online тепер доступний через Google Play.

Відтепер ніжинці зможуть завантажити цей застосунок та користуватися різноманітними сервісами, що покликані покращити та полегшити життя мешканців громади.

Зокрема в розділі  Туризм можна подивитися всі історичні об'єкти, пам'ятки архітектури, історичні місцини та інше. Згодом тут будуть представлені 2 екскурсійні маршрути, скористатися інформацією з яких зможуть всі без виключення ніжинці, показуючи своє місто гостям.

Завдяки розділу «Видатки бюджету та прозоро» з’явилася можливість провести моніторинг витрат бюджетних коштів. 

У розділі «Видатки на мапі» -  візуалізуються райони міста, на які витратили найбільше коштів міського бюджету

Розділ «Опитування» дозволяє взяти участь у важливих опитуваннях, що стосуються покращення життя містян.

Наразі проходить голосування за візуалізацію проекту по реконструкції парку Шевченка, кожен бажаючий може обрати найкращу, на свій погляд, візуалізацію центрального ніжинського парку та віддати свій голос. Згодом проект-переможець буде реалізований за кошти міського бюджету.

Наступним розділом йдуть "Засідання Ніжинської міської ради". Якщо ви відкриєте розділ, то зможете побачити активність депутатів на сесіях, деталізацію голосувань - за які проекти депутат проголосував позитивно, які не підтримав. Погодьтеся, це досить зручно з огляду на повальне звинувачення народних обранців у хабарництві та лобіюванні інтересів правлячих кіл, а не громади.

Повідомити про правопорушення до Ніжинського відділу поліції або Муніципальної варти можна через однойменний розділ «Правопорушення», де є посилання на чат-ботів, які збирають інформацію направлену містянами до правоохоронців. 

На початку квітня ресурс МАЙНІЖИН вже знайомив містян з цим функціоналом.

Нагадаємо, що нового чат-бота було запущено одразу на двох платформах: Telegram та Viber. Бот збирає інформацію від містян та пересилає повідомлення в окрему групу, де на них реагують представники Варти та Ніжинського відділу поліції.

Повідомлення  надсилаються анонімно, оператори бачать лише порядковий номер 

Читати по теміДля Ніжинської поліції та Муніципальної варти створено анонімного чат-бота для повідомлень

Планується запустити у оновленому вигляді розділ «Пошук документів» з можливістю коментувати проекти рішень міськради до факту голосування.

Наразі шукають можливість поєднати всі КП і підприємства в додатку Nizhyn Online. Якщо подібний функціонал з’явиться, то ніжинці отримуватимуть сповіщення на мобільний телефон про відключення світла-води-газу, аваріях, НС та т.і. Провайдер UaCity вже виказав готовність повідомляти містян через додаток про відсутність інтернет-покриття.

Почати користуватися ресурсом дуже просто: 
- Необхідно знайти додаток Nizhyn Online у  Play Market
- Завантажити на мобільний пристрій та вибрати реєстрацію (авторизацію) через Bank ID НБУ. Якщо у вас є мобільний додаток популярних українських банків: ПриватБанку, ОщадБанку, Райффайзен та ін. окрім Монобанку, то ви  підтвердите свою особистість без жодних проблем.

Титанічна робота, яка була проведена Андрієм Кедровим, позаштатним ІТ-спеціалістом Ніжинської міської ради, дійсно вражає.

Подібні корисні реновації допомагають громаді значно спростити отримання важливої інформації з офіційних джерел, налагодити діалог між владою та містянами та в цілому покращити життя громади.