Завантаження ...
banner
banner

Інтерв’ю з диктатором: що Путін розповість американцям

m8TYxIzeSwM2PrSkjeJwG38IrV3HXi-metaNjAyNTNkNTMxYjliZmJhYTMyYjQzZjVkODgzOTkwYjAuanBn-.webp

Американський журналіст, колишній телеведучий Fox News Такер Карлсон взяв інтерв’ю у російського диктатора Володимира Путіна. Результат цього спілкування має з’явитися в мережі вже сьогодні, 8 лютого (коли Сенат США спробує ще раз розглянути пакет допомоги Україні окремо від проблеми мексиканського кордону). Проте всі вже зараз розуміють, що це - комплементарне інтерв'ю. 

Американський журналіст, колишній телеведучий Fox News Такер Карлсон взяв інтерв’ю у російського диктатора Володимира Путіна.
Проте всі вже зараз розуміють, що це - комплементарне інтерв'ю. 

Такер Карлсон - дуже неприємний персонаж. Його заяви часто збігаються з російською пропагандою. А його прихильники також виступають за "традиційні цінності" та інші теми, популярні в РФ. Тож американські колеги Карлсона вже назвали його пропагандистом і написали йому в стилі: "Ти жартуєш? Багато західних ЗМІ хотіли взяти інтерв'ю в Путіна, але тебе обрали через те, що ти не будеш ставити незручні питання". 

Дійсно, нічого нового від Путіна ми не почуємо. Адже зрозуміло, що він даватиме стандартні наративи. Єдине, не так агресивно, як це годують внутрішній аудиторії, а з розрахунком на те, що його почують американці.

Якщо коротко, мова, скоріше за все, йтиме про роль США у війні в Україні та критику Байдена. Мовляв, "ми - друзі американського народу, але чинна американська влада заважає нам нормально жити і товаришувати". Це все очікувано. Путін вже давно просуває тезу про те, що в РФ немає проблем з американцями, є проблеми тільки з їхньою владою. Тобто мета цього інтерв’ю для Путіна - виступити перед американським народом і хоча б трохи покращити образ РФ. 

Тому поїздка Карлсона в Росію - така собі можливість для Путіна поспілкуватися з американською аудиторією. І варто розуміти - через дуже одіозного журналіста, який має дуже специфічну аудиторію. Вона хоч і велика, але це точно не значна частина американського електорату.

Путін вже давно просуває тезу про те, що в РФ немає проблем з американцями, є проблеми тільки з їхньою владою

Річ у тім, що далеко не вся його аудиторія (серед мільйонних переглядів на його каналі "Ютуб") - це люди, які йому довіряють і його підтримують. Для багатьох Карлсон - неприємна особа, його не сприймають як лідера громадської думки. Але, наприклад, його дивляться помірковані республіканці і прихильники демократів. Їм Карлсон точно не подобається, але вони дивляться його програми, аби знати, як відбиватися від його медійних атак.

Або, наприклад, я також подивлюся це інтерв'ю, але виключно з професійної точки зору. Це ж не означає, що я підтримую Карлсона чи Трампа. Тобто, перегляди на "Ютубі" - це не електорат. Тому навряд американці, після прослуховування цього інтерв'ю, якось змінять свою позицію стосовно підтримки того чи іншого кандидата в президенти США, або ж своє ставлення до Росії.

...мета цього інтерв’ю для Путіна - виступити перед американським народом і хоча б трохи покращити образ РФ

Загалом варто розуміти, що Путін спробує поговорити з тими американцями, які й так виступають проти підтримки України. Але кардинально щось змінити з точки зору ставлення американців до російсько-української війни це інтерв’ю не зможе. Воно посилить вже існуючі позиції, як електорату Карлсона, так і його опонентів. Тобто ті, хто ставився до РФ позитивно - продовжать це робити. Ті, хто негативно - свою думку також не змінять.

І останнє, на що варто звернути увагу: Карлсон також звернувся до президента України й висловив бажання поспілкуватися. Але це - дуже погана історія. Володимиру Зеленському спілкуватися з ним немає жодного сенсу. Тож треба дивитися, як тепер Карлсон цю тему розкрутить.