Завантаження ...

Перегляд морських кордонів на Балтиці: у Росії нічого не вийде

DSIqSUV9HdtZl6OxwRrYuhTB5sPdED-metaY2NkZDJjNDBmMmJmYWRmNmEyMGFhM2E2ZTkzOWJiYzEuanBn-.webp

Російська влада збирається оголосити внутрішніми морськими водами РФ частину акваторії на сході Фінської затоки, а також біля Балтійська і Зеленоградська Калінінградської області. Про це пише The Moscow Times із посиланням на проект постанови уряду. У документі зазначено, що встановлені 1985 року географічні координати "не повною мірою відповідають сучасній географічній обстановці".

На фінському кордоні росіяни хочуть скоригувати координати в зоні островів Йяхі, Соммерс, Голланд, Родшер, Малий Тютерс, Вігрунд, а також біля північного вхідного мису річки Нарва. А на литовському кордоні - у зоні Куршської коси, районах мису Таран, мису на південь від мису Таран і Балтійської коси.

Однак, оголошуючи односторонній перегляд морських кордонів на Балтиці, путінські ревізіоністи забули про деякі одкровення "товаріща Сталіна".

В 1933 році, відвідуючи Кольську затоку і милуючись просторами Арктичного океану, він сказав: "Что такое Черное море? Лоханка. Что такое Балтика? Бутылка. А пробка не у нас. Вот здесь – море. Здесь – окно. Здесь должен быть большой флот. Отсюда мы сможем взять за живое, если потребуется, и Англию, и Америку. Больше неоткуда".

Здається, що Путін вирішив "взять за живоє" НАТО на Балтиці. Але ж "корок від пляшки" не у нього! Горлечко пляшки – Данські протоки. Цей корок у данців. Та й Швеція з Фінляндією вже члени НАТО. І Балтика – море НАТО і ЄС. А через Балтику йде жирний потік російської нафти і нафтопродуктів. Можна ж і закоркувати це горлечко для руху нафтових танкерів, в ім’я чистого і зеленого сьогодення і майбутнього Балтики…

А ще можна діяти у той же спосіб, як Росія діяла на Чорному морі, оголошуючи великі акваторії закритими для судноплавства під приводом нібито військових навчань. НАТО може зробити те ж саме на Балтиці, закривши зону навколо Кенігсберського ексклаву на тривалий термін…

Зараз уважно стежимо за діями Альянсу, передусім, США, де, як відомо, практикують "антиескалаційну модель" поведінки щодо Росії.

…Думаю, що нашим литовським та фінським друзям було би варто запросити українців з "Sea baby" та "Magura", надавши можливість базування на одному з тисяч острівців Архіпелагового моря. І ми зробили би з Балтійським флотом РФ те ж саме, що й з Чорноморським. І путіноїди швиденько сховалися би собі десь в Кронштадті чи на Літєйному проспекті...

Раніше ми писали: "Cпіраль" війни пішла на друге коло