Завантаження ...
banner
banner

Вчені назвали "найшкідливіший продукт" харчування

Карін Міхелс, директор Інституту профілактики та епідеміології онкологічних захворювань Фрайбурзького університету і професор Гарварду, заявила, що

Кокосове масло, отрута


Карін Міхелс, директор Інституту профілактики та епідеміології онкологічних захворювань Фрайбурзького університету і професор Гарварду, заявила, що кокосове масло є "чистою отрутою". 

Про це пише Business Insider. Під час лекції у Фрайбурзі професор розповіла про шкоду, що може завдати кокосове масло, якщо його вживати в їжу. Вона заявила, що він є "одним з найгірших продуктів, які тільки можна з'їсти".  

Міхелс підкреслила, що кокосове масло більш ніж на 80% складається з насичених жирів — це вдвічі більше, ніж свиняче сало і на 60% більше, ніж яловичий жир. Вона зазначила, що масло кокоса підвищує вміст "поганого холестерину" (ЛПНЩ — Ліпопротеїни низької щільності). Його надлишок збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Кокосове масло можна назвати універсальним продуктом, оскільки воно використовується в багатьох сферах – косметології, кулінарії, медицині і навіть в домашньому господарстві: воно застосовується для полірування дерев’яних меблів. Продукт добувають з кокосів, а точніше з їх м’якоті, яка називається копра.

Про користь кокосового масла не чув тільки ледачий. Останнім часом різні джерела в один голос твердять, що воно може вилікувати практично все: від прищів до випадання волосся. Кокосове масло також часто є інгредієнтом в рецептах здорових і дієтичних страв.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: