Завантаження ...
banner
banner

Скільки сіл в Україні зникли за останні 20 років

Загалом, за останні двадцять років в Україні зникли близько 500 сіл. Ще стільки ж існують тільки на папері - люди там не живуть. Молодь їде в міста і назад вже не повертається. І село поступово вимирає

села, вимирання

Загалом, за останні двадцять років в Україні зникли близько 500 сіл. Ще стільки ж існують тільки на папері - люди там не живуть. Молодь їде в міста і назад вже не повертається. І село поступово вимирає.

З початку 90-х до двохтисячного з карти України зникло по 11 сіл щорічно. Зараз - по 19. Найбільше в Сумській і Чернігівській областях.

"Віддалені від економічних центрів, або від дорожньо-транспортної інфраструктури, вони втрачають навчальні заклади, медичні установи і таким чином населення покидає ці поселення", - пояснює Тетяна Заєць, завідувач наукового відділу інституту демографії та соціальних досліджень імені НАН України.

Раніше повідомялося, що в Україні хочуть зупинити вимирання сіл. Держкомітет із земельних ресурсів збирає інформацію про покинуті населені пункти, щоб повторно роздати землю в сільській місцевості всім охочим переїхати з мегаполісів.
 


Джерело: segodnya.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: