Завантаження ...
banner
banner

Валентина Семеренко стала чемпіонкою світу з біатлону

Українська біатлоністка Валентина Семеренко стала чемпіонкою світу у мас-старті під час чемпіонату світу у Контіолахті, Фінляндія. Українка Валентина Семеренко відмінно відстрілялась на всіх вогневих рубежах

 

Українська біатлоністка Валентина Семеренко стала чемпіонкою світу у мас-старті під час чемпіонату світу у Контіолахті, Фінляндія. На старті гонки вперед вирвалася білоруська біатлоністка Дарья Домрачева, яка на цьому чемпіонаті світу не зуміла завоювати жодної медалі.

Українка Валентина Семеренко відмінно відстрілялась на першому вогневому рубежі, а от лідерка цієї дисципліни, фінка Кайса Макарайнен, допустила три промахи і поїхала на штрафні кола. Інша українська біатлоністка Ольга Абрамова заробила два штрафні кола.

На другому вогневому рубежі Дарья Домрачева і Валентина Семеренко відстрілялися без промахів. На жаль, в Ольги Абрамової був знову промах і ще одне штрафне коло.

На третьому вогневому рубежі Валентина Семеренко зуміла закрити усі мішені без промахів, а лідерка гонки Дарья Домрачева допустила два промахи і поїхала відпрацьовувати два штрафні кола.

На четвертому вогневому рубежі Валентина Семеренко відстрілялась на відмінно і першою покинула стрільбище. До фінішу жодна суперниця українки не зуміла наздогнати її. Таким чином Валентина Семеренко стала чемпіонкою світу у мас-старті. Срібло завоювала німкеня Франциска Пройс, а бронзу - італійка Карін Оберхофер.


Для української біатлоністки ця перемога стала першою індивідуальною золотою перемогою на чемпіонатах світу. Також в активі спортсменки під час стартів на чемпіонаті світу у Контіолахті - бронза у спринтерській гонці. Крім того, Валя Семеренко вийшла на друге місце в заліку гонок із масовим стартом, повідомляє Федерація біатлону України. І тепер в останній гонці сезону вона побореться за можливість скласти компанію Сергію Семенову у списку володарів сезонних трофеїв. Наразі українка поступається лише одним балом Францисці Пройсс і на 14-16 очок випереджає грізний дует Домрачева-Макарайнен.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: