Завантаження ...
banner
banner

"Океан Ельзи" презентували нову пісню

Група «Океан Ельзи» вчора, 26 квітня, презентувала нову пісню та кліп «Не твоя війна». А сьогодні, 27 квітня, має відбутися всеукраїнська радіопрем'єра нової пісні.


Група «Океан Ельзи» вчора, 26 квітня, презентувала нову пісню та кліп «Не твоя війна». А сьогодні, 27 квітня,  має відбутися всеукраїнська радіопрем'єра нової пісні.

За словами фронтмена групи Святослава Вакарчука, головна ідея пісні, що ховається в назві, є непростою для зізнання навіть самому собі – нам, українцям, протягом багатьох століть постійно нав’язують ззовні чиїсь думки, дії і, навіть, війни. Нині настав час, врешті, брати відповідальність та ініціативу на себе. 

«Головна битва – всередині кожного з нас, всередині нашого суспільства. Адже «твоя війна» - це боротьба з власними комплексами, страхами щось змінити, вплинути на те, що відбувається навколо тебе, не звинувачувати «десь і когось», а брати ситуацію в свої руки. Це – надскладно, та без цього немає успішного майбутнього ні у людини, ні у суспільства, ні у країни», - наголошує Вакарчук.
 

Робота над композицією почалася ще у жовтні минулого року і перша частина була створена буквально за 5 хвилин. «Я написав приспів відразу. Сів за піаніно і все – більше не змінював ні слова: просто сів і почав грати. А далі я зрозумів, що емоційно виснажився, що не можу зараз нічого написати і потрібно просто чекати», - розповідає Вакарчук. 
 
Пісня була завершена в січні 2015 року. Після її появи було вирішено відразу зняти відео і презентувати разом. Режисером, автором ідеї кліпу став Говард Грінхол. У "ОЕ" це другий досвід роботи з іменитим британцем. Першим спільним відео став кліп на пісню «Обійми».
 
Робота над кліпом тривала у Києві наприкінці березня. До участі в зйомках запрошували шанувальників групи через соц.мережі, за 2 дні було подано майже 700 заявок. В самих зйомках взяли участь близько 400 осіб. Були люди, які спеціально приїхали з Черкас, Львова, Білої Церкви, Миколаєва, Херсона і навіть Симферополя, - йдеться на офіційній сторінці ОЕ у Facebook.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: