Завантаження ...
banner
banner

Кабмін дозволив безкоштовно переводити дачі у житло

29 квітня Кабінет міністрів підтримав постанову про затвердження порядку переведення дачних та садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, в житлові будинки.

Перевести дачу в житло, житло дача, дача ніжин, нежин

29 квітня Кабінет міністрів підтримав постанову про затвердження порядку переведення дачних та садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, в житлові будинки. Про це повідомили у прес-службі Кабміну.
Відповідно до постанови, перевід дачних та садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, в житлові будинки здійснюється безкоштовно органами місцевого самоврядування села, селища, міста, з якими відповідні дачні поселення і садівничі товариства пов'язані адміністративно або територіально.
 
Для здійснення переводу у житло власники дач або уповноважені ними особи мають подавати до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, а в разі відсутності у сільській раді виконавчого органу - сільському голові ряд документів. А саме: заяву за встановленою формою, копію документа про право власності на дачний або садовий будинок, письмова згода співвласників на переклад такого будинку в житлової та звіт про проведення технічного огляду дачного або садового будинку з висновком про його відповідність державним будівельним нормам.
 
Місцева рада має прийняти рішення про переведення протягом місяця з дня надходження документів. У разі відмови власник має право повторно подати документи до відповідного органу влади.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: