Завантаження ...
banner
banner

Рада скасувала монополію ЖЕКів

Верховна Рада 256 голосами дозволила власникам квартир багатоквартирних будинків обирати управителя, − повідомляється в законопроекті №1565 ВРУ, який прийняла Верховна Рада України

ЖЕК, ОСББ

Верховна Рада 256 голосами дозволила власникам квартир багатоквартирних будинків обирати управителя, − повідомляється в законопроекті №1565 ВРУ.

Згідно з текстом закону, власники квартир у багатоквартирних будинках, незалежно від того, створили вони об'єднання співвласників чи ні, матимуть можливість обрати собі управителя.
 
Крім того, рішення про можливу здачу площі будинку (підвалу), допоміжних приміщень або прибудинкової території лежить в компетенції власників квартир будинку.
З моменту прийняття даного законопроекту прибудинкова територія будинку і земля, на якій стоїть будинок, є спільною власністю мешканців будинку.
На початку квітня об'єднання мешканців звільнили від сплати податку на прибуток.
 
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман зазначив, що прийнятий закон дозволить зруйнувати монополію ЖЕКів і стане ще одним кроком на шляху децентралізації влади в Україні.
 
«Це саме той закон, який повністю зруйнує монополію ЖЕКів. ЖЕКи повинні залишитися у минулому», − заявив Гройсман.
 
Спікер переконаний, що з прийняттям цього закону у громадян України з'явиться можливість реалізовувати свої законні права власників, зокрема обирати, «хто і за якою ціною буде обслуговувати» будинки, в яких вони проживають. «Ми зараз цим законом звільнимо від рабства українців перед ЖЕКами − рудиментами радянської системи поборів», − додав він.
 
«Цей Закон дає можливість абсолютно нормально сьогодні децентралізувати цю позицію. Це величезний крок вперед», − зазначив Гройсман.

forbes.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: