Завантаження ...
banner
banner

Як зняти кімнату в Києві та не попастися на виверти аферистів?

З огляду на те, що далеко не всі, мешканці України мають достатньо грошей на власне житло, вони змушені орендувати кімнати для тимчасового проживання. Також проблема актуальна для студентів, які приїхали на навчання до Києва.

З огляду на те, що далеко не всі, мешканці України мають достатньо грошей на власне житло, вони змушені орендувати кімнати для тимчасового проживання. Також проблема актуальна для студентів, які приїхали на навчання до Києва. Незважаючи, що столичний ринок оренди житла переповнений безліччю пропозицій, більшість з них неактуальна або викладена ріелторами, а також аферистами. Тому питання безпечної оренди житлоплощі залишається актуальним довгий час.

Актуальні варіанти пошуку нерухомості

Займаючись самостійними пошуками приміщення для тимчасового проживання, пам'ятайте, що на ринку столичної нерухомості спостерігається широкий розкид цін. Це залежить від району розміщення житлоплощі, а зокрема наявності в пішому видаленні зупинок громадського транспорту в особливості метро, супермаркетів, ділових центрів та інших об'єктів інфраструктури. Також ціна залежить від стану приміщення його технічних характеристик, а також наявності меблів і побутової техніки.

Сьогодні для пошуку актуальних пропозицій люди користуються всесвітньою павутиною інтернет. Незважаючи, що оголошень досить, комнаты в столице краще шукати на DOM.RIA, тому що на сайті наявні перевірені оголошення. Всі квартири перевіряв досвідчений інспектор, який ретельно все документував, фотографував панорамною камерою з оглядом 360 градусів. Програму перевірених оголошень вже оцінили люди з усієї України. Завдяки їй DOM.RIA став №1 серед сайтів в Україні, які працюють у сфері нерухомості.

Безпека орендаря — грамотна складений договір оренди

Договір найму житла є основним документом, здатним підтвердити взаємини орендаря та орендодавця, через те, що містить права та обов'язки зацікавлених сторін. На думку експертів ринку нерухомості, складання договору оренди — основна можливість забезпечити спокійне життя в орендованій кімнаті. При цьому документ не обов'язково завіряти у нотаріуса, головне, щоб в ньому була наступна інформація:

  • характеристики житлового приміщення, переданого орендарю у тимчасове користування;
  • офіційна інформація з документів, що підтверджують особу наймодавця і квартиронаймача;
  • виписка з реєстру майнових прав, що підтверджує повноваження орендаря;
  • розмір орендної ставки та способи її погашення;
  • терміни дії договору оренди приміщення;
  • автографи сторін що беруть участь в угоді.

Також договір повинен містити пункти, в яких зазначені основні права наймача і власника житлоплощі. Додатково вказуються обставини, при яких одна зі сторін має право розірвати подальшу співпрацю.

Як обійти підводні камені, орендуючи житло?

Щоб не виникло несподіваних проблем, експерти рекомендують не вносити заставу і не оплачувати послуги посередника, поки не буде підписаний офіційний договір з власником житла. Зазвичай наймодавець просить внести оплату відразу за два місяці — перший і останній. Це нормальна практика, через те, що орендодавцю потрібні гарантії. Але цим часто користуються шахраї, які отримавши заставу, зникають в невідомому напрямку. Тому важливо вимагати розписку про отримання грошей, в якій вказані паспортні дані власника житлоплощі.

Сьогодні з'явилися компанії що пропонують купити базу актуальних пропозицій житла, що здається в оренду. Це офіційний спосіб обману українців. В реальності у вас виявляється на руках список телефонів, дзвінки по яких не просунуть вас вперед у пошуку тимчасового місця проживання. При цьому компанія виконала свої зобов'язання, надавши вам інформаційні послуги за певну плату. У такій ситуації довести свою правоту, не вийде навіть у суді.

Пам'ятка квартиронаймача

Підшукуючи кімнату в столиці, ще на етапі бесіди з власником квартири телефоном, з'ясовуйте максимум інформації про особливості оренди. Дізнайтеся точну адресу розташування будівлі, як часто ламається ліфт і скільки добиратися до найближчої станції метро або зупинки громадського транспорту. Особисто зустрівшись з власником житлоплощі, дотримуйтеся наступного плану:

  • Якщо ви впевнені у власному виборі, пообіцяйте орендодавцю невеликий аванс. Це дозволить вам бути впевненим, що власник житла припинить пошуки нових клієнтів.
  • Завжди телефонуйте власнику квартири перед зустріччю. Нерідко за пів години до призначеного часу орендодавець може підписувати договір оренди з іншим клієнтом і вам немає сенсу кудись їхати.
  • Шукаючи кімнату для тимчасового проживання, пам'ятайте, що розмір орендної плати змінюється в залежності від сезону року. Пік ціноутворення спостерігається восени, коли в столиці наплив студентів.

На етапі підписання договору з власником житлоплощі перевірте, що документ містить ключові пункти зрозумілі для вас. Це дозволить уникнути спірних ситуацій при виселенні з орендованого житла.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: