Завантаження ...
banner
banner

Сьогодні День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни

22 червня відзначається річниця нападу гітлерівської Німеччини на СРСР, в Україні - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Пам'ятна дата була встановлена згідно з Указом президента України "Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні"

22 червня відзначається річниця нападу гітлерівської Німеччини на СРСР, в Україні - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Пам'ятна дата була встановлена згідно з Указом президента України "Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні" від 17 листопада 2000, передає Еспресо.TV

О 10:30 президент Петро Порошенко візьме участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата.
 
День памяті відзначається "... з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їхнього подвигу та жертовності ... на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань".
 
Пам'ять загиблих в цей день вшановують також у Білорусі, де встановлений "День всенародної пам'яті жертв Великої Вітчизняної війни", і Росії - "День пам'яті і скорботи".
 
У Другій світовій війні українці понесли людські втрати більше, ніж Великобританія, Канада, США і Франція разом узяті. Загальні втрати України в цій війні оцінюються в 8-10 мільйонів життів як серед військових, так і серед цивільного населення. Таким наслідком виявилося зіткнення двох тоталітарних режимів.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: