Завантаження ...
banner
banner

Яценюк назвав основне джерело корупції в Україні та пояснив, як із цим боротися

Головне джерело корупції в Україні – державні компанії. Тож їх потрібно продати шляхом приватизації, аби викорінити з них явище розкрадання держкоштів.

 

Яценюк, Приватизація, націоналізація, інтерв'ю яценюка, новини україни, майніжинком, головні новини ніжина

Головне джерело корупції в Україні – державні компанії. Тож їх потрібно продати шляхом приватизації, аби викорінити з них явище розкрадання держкоштів. Про це в інтерв'ю журналу "Новое время" сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Держкомпанії – це основне джерело корупції в країні. Причому така специфічна корупція. Це політична корупція – сидіти на потоках. Я про це публічно заявляв десятки разів, і не просто заявляв. Саме тому я пішов у парламент з проектом закону "Про перелік об'єктів, які не підлягають приватизації", щоб скоротити цей перелік і більше тисячі підприємств відправити на прозору приватизацію. Уряд у нас коаліційний? Коаліційний. Під міністерством – десятки, сотні компаній. Обов'язково з'являються політичні партії, які ставлять туди своїх людей. Крадуть. У держкомпаніях крадуть. Тому їх треба приватизувати", – наголосив прем'єр.

Яценюк також зазначив, що в тих держкомпаніях, "які мають стратегічне значення для безпеки держави, потрібно змінити менеджмент".

"Але для того, щоб туди прийшов правильний менеджмент, потрібно дати правильну оплату. Тому що на 10 тисяч гривень ніякий СЕО (генеральний директор) туди не прийде працювати. І тут популісти в парламенті, якщо пам'ятаєте, на початку цього року обмежили розмір зарплат у держкомпаніях. Це означає тільки одне: будуть красти в десять разів більше. Поки це обмеження зняли, і зараз Айварас (Абромавичус) у Мінекономіки працює над тим, щоб залучити кадри, але поки їх дуже мало. Поки міністерства саботують подачу до номінаційного комітету нових керівників. Я взявся за "Укргазвидобування" (учора новим головою правління став Олег Прохоренко), на "Укрнафті" з'явиться новий керівник. На НАК "Нафтогаз України" у нас хороший керівник (Андрій Коболєв)", – сказав Яценюк.

tsn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: