Завантаження ...
banner
banner

Захарченко оголосив у ДНР місцеві вибори "на підставі Закону України"

Проросійські бойовики, які контролюють декілька районів Донецької області, оголосили про призначення на 18 жовтня "місцевих виборів".

Захарченко, ДНР, АТО, Захарченко днр, захарченко вибори

Проросійські бойовики, які контролюють декілька районів Донецької області, оголосили про призначення на 18 жовтня "місцевих виборів". Про це повідомляє УНІАН з посиланням на ресурси сепаратистів.

"На виконання пп. 4 і 12 Мінського Комплексу Заходів призначаю на 18 жовтня цього року проведення місцевих виборів на всій території ДНР", - йдеться в заяві лідера бойовиків Олександра Захарченка.

На цих виборах, за його словами, мають обирати голів міст і районів, чи будуть обиратися члени місцевих рад, ще не вирішено. Бойовики обіцяють "для збереження основ політичного врегулювання" зберегти межі районів, міст, селищ і сіл, і виборчих дільниць, а також назви органів самоврядування і посади виборних осіб.
 
Оголосивши про вибори, сепаратисти посилаються на пункти 4 і 12 Мінських угод.
 
Нагадаємо, згідно з пунктом 4 угод "в перший день після відводу" повинен початися "діалог про модальності проведення місцевих виборів у відповідності з українським законодавством і Законом України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", а також про майбутній режим цих районів на підставі зазначеного закону".
 
Згідно з пунктом 12, "на підставі Закону України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» питання, що стосуються місцевих виборів, будуть обговорюватися і узгоджуватися з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей у рамках Тристоронньої Контактної групи. Вибори будуть проведені з дотриманням відповідних стандартів ОБСЄ під час моніторингу з боку БДІПЛ ОБСЄ".
 
Вчора, 1 липня, Захарченко заявив про одностороннє припинення вогню в районі Широкиного, проте пізніше представники МВС та ВСУ спростували це, заявивши, що обстріли з боку бойовиків тривають.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: