Завантаження ...
banner
banner

ЄС не впускатиме туристів, щеплених Covishield

ЄС не впускатиме туристів, щеплених Covishield фото

Генеральний директор Індійського інституту сироватки (Serum Institute of India, SII) Адар Пунавалла заявив, що намагається вирішити проблеми з поїздками в ЄС, з якими стикаються особи, щеплені ліцензованою версією вакцини COVID-19 компанії AstraZeneca під назвою Covishield.

Про це повідомляє Reuters.

Європейський союз дозволить людям вільно переміщатися всередині блоку з 1 липня, якщо їх вакцинували AstraZeneca (Vaxzevria), Moderna, Pfizer-BioNTech і Johnson & Johnson.

Хоча перелік і включає препарат AstraZeneca, дозвіл не поширюється на Covishield, індійську версію, вироблену SII.

«Я порушив це питання на найвищому рівні і сподіваюся вирішити це питання найближчим часом, як з регулюючими органами, так і на дипломатичному рівні з країнами», – сказав Пунавалла.

Деякі країни, включаючи Німеччину, Грецію та Іспанію, вже ввели в дію «Європейський цифровий сертифікат COVID» до того, як він офіційно набере чинності в блоці.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) повідомило, що єдиною вакциною проти COVID-19 від AstraZeneca, щодо якої була подана і оцінена заявка на отримання дозволу на продаж була вакцина Vaxzevria.

«Якщо ми отримаємо заявку на отримання дозволу на продаж Covishield або будуть схвалені будь-які зміни в затверджених виробничих майданчиках для Vaxzevria, ми повідомимо про це», – йдеться в заяві EMA.

Нагадаємо: у квітні агентство Reuters повідомило, що ЄС звернувся до SII із наміром закупити 10 млн доз Covishield, щоб заповнити дефіцит, перш ніж Індія припинила весь експорт через сплеск інфекції всередині країни.

Крім чотирьох вакцин, схвалених ЄС, ВООЗ внесла Covishield та вакцини Sinopharm і Sinovac в список дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: